Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 30.10.2011.
04:09
Vestionline A

LDP i SPO: Proglas o evropskoj Srbiji

Liberalno-demokratska partija će naredne subote zajedno sa Srpskim pokretom obnove i grupom intelektualaca izdati proglas u kome će izložiti program za stvaranje moderne i evropske Srbije, najavio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Vuk Drašković i Čedomir Jovanović
 

Na tribini u Beogradu, na kojoj su učestvovali i predsednik SPO-a Vuk Drašković i lider Socijaldemokratske unije Žarko Korać, Jovanović je rekao da nije u pitanju koalicija, niti stvaranje izbornog programa, već da je reč o proglasu kojim se želi građanima uputiti "poruka ohrabrenja".


U proglasu će, kako je najavio, biti izložen program za "izvođenje zemlje iz izolacije i stvaranje moderne evropske države", istakao je Jovanović na tribini, na kojoj su učestvovali i pisac Svetislav Basara, istoričarka Latinka Perović i predstavnici nevladinih organizacija Borka Pavićević i Miljenko Dereta.
 

- U Srbiji je ugrožena evropska ideja. Treba da pomognemo Borisu Tadiću kao što smo mu pomogli 2008. kada smo za njega glasali uvereni da u njemu postoji potencijal za politiku koju u tom trenutku nije sprovodio. Ako može, dužni smo da pokušamo. Ako ne, neka se ne ljute drugi što mi više ne možemo da oklevamo i čekamo, da se predajemo i povlačimo pred onim što je uništilo sve oko nas - poručio je Jovanović i ukazao da će izbori "izgubiti smisao", ako se ne ojačaju demokratske vrednosti i ne odbrani evropska orijentacija zemlje.
 

Predsednik Srpskog pokreta obnove je rekao da je "vladajući patriotizam" u Srbiji odgovoran za tešku situaciju u kojoj se Srbija nalazi, jer, kako je naveo, gura zemlju u izolaciju i svadja je sa najmoćnijim zemljama.
 

Prema njegovom mišljenju, Evropska unija bi pristala da Srbiji 9. decembra da status kandidata i datum početka pregovora o prijemu, ako bi vladajuća koalicija prihvatila deo plana Martija Ahtisarija o Kosovu, koji ne govori o statusu pokrajine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.10.2011. 05:18
Скупило се "друштво" с конца и конопца да нам тртљају у европској Србији, а нису савладали ни културу, ни традицију Србије. Имамо једног пропалог политичара и писца (Вука Драшковића), комунистичку историчарку Латинку Перовић, једног педера Кораћа, дрогираног Чеду и два три страних плаћеника. Па зар они да нам причају о европској Србији?
Nedelja 30.10.2011. 05:56
Posmatram ove "moralne nakaze", kaznjenici Boziji.
Nedelja 30.10.2011. 05:59
Први који се удружују за пут у своју пропаст.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online