Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Sreda 26.10.2011.
10:33
B92, Vestionline A

Tači: Ahtisarijev plan najbolji

Premijer samoproklamovane republike Kosovo Hašim Tačim rekao da očekuje da se dijalog Beograda i Prištine nastavi i dodao da je najbolje rešenje za sever Kosova Ahtisarijev plan.

Najbolje rešenje za sever Kosova - ahtisarijev plan: Hašim Tači
 

"Najbolje rešenje za sever Kosova je Ahtisarijev plan. To je jako velikodušan i kreativan dokument, koji sadrži punu zaštitu manjina. Gde Srbi žive na Kosovu važe ta manjinska prava", objasnio je Tači u intervjuu bečkom dnevniku "Kurir".

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Tači je rekao da je veoma optimističan da će biti on nastavljen.

"Rešili smo mnoge tehničke stvari, a kao sledeće biće reči o regionalnoj saradnji i

Podrška Preševskoj dolini

Predsednik Albanije Bamir Topi izjavio je da podržava sva prava Albanaca u Preševskoj dolini, najavljujući skoru posetu Bujanovcu i Preševu. Topi je, posle sastanka sa predsednikom opštine Preševo Ragmijem Musrafom i predsednikom Skupštine opštine Bujanovac Jonuzom Muslijuom, rekao da Albaniju na takvu podršku obavezuje Ustav.

saradnji u oblasti energetike i telikomunikacija", dodao je on i ocenio da predizborna kampanja u Srbiji ne utiče na dijalog, koji je jako važan i koji će biti nastavljen. Prema njegovim rečima "izbori nemaju nikakav uticaj".

Kada je reč o međunarodnim misijama, Tači je ukazao da je Kfor veoma važan za bezbednost i stabilnost, dodajući da Euleks, EU i SAD podržavaju Kosovo u izgradnji demokratskih institucija "i na severu Kosova". Prema njegovim rečima,Kosovo primenjuje sve kriterijume i standarde EU, a ovih dana počeće i pregovori oko vizne liberalizacije.

"Kraj viznog režima i slobodno putovanje će nas učiniti ravnopravnim sa svim Evropljanima. Uveren sam da će preostalih pet zemalja EU uskoro priznati Kosovo", naveo je Tači.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.10.2011. 10:54
Thaciju, Thaciju tvoji metori nece ti pomoci kad se ovo sve zavrsi, ostavice te ko staru kantu iza supe pa ti onda zovi Ahtisarija. Zapadne sile gledaju samo svoje interese pa cak su i nasu vladu ubedili. Nema zajednickog zivota, svi mi to znamo.
Sreda 26.10.2011. 11:42
Хммм дијагноза дотичног господине је веома слична дијагнози претходних заговорника на исту тему. Занимљиво је да се та три случаја нису нашли и дали заједничку изјаву,једина разлика је што овај ''случај'' нема браду од пар недеља као његове колеге.Можда је то и разлог временског размака заједничким изјавама.како год терапија за сву тројицу је краткотрајна и веома ефикасна,примениће се првом приликом,када услови дозволе!
Sreda 26.10.2011. 11:39
Prepoznajem izjave naših političara u izjavi ovog čoveka! To sve govori. Da bi smo mogli da se borimo za Kosovo svim diplomatskim sredstvima mi očigledno prvo treba da se obračunamo sa ovima iz sopstvenog dvorišta pa nam Tači ne bi bio toliki problem!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online