Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Utorak 25.10.2011.
09:45
Alo A

"Srbe s Kosova preseliti u istočnu Srbiju!"

Politički analitičar i sociolog Milan Nikolić predložio je predsedniku Borisu Tadiću da Srbe sa Kosova i Metohije preseli na područje istočne Srbije, gde bi mogli da obrađuju zaparložene livade!

Milan Nikolić: Toliko praznih predela u Srbiji, neka ih nasele Srbi sa Kosmeta

Milan Nikolić je gostujući u emisiji "Utisak nedelje" rekao da državni vrh Srbije treba da bude odgovoran i kaže da je Kosovo i Metohija izgubljeno, a kosmetske Srbe da nastani u ruralne predele.


"Svi koji tamo žive treba da dođu u Srbiju. Imamo čitave ruralne predele istočne Srbije koji su prazni, imamo velike poljoprivredne površine koje se mogu obrađivati, a sada su u parlogu... Napravićemo plan za naseljavanje i ekonomsku podršku tim ljudima", predložio je Nikolić, koji se u istoj emisiji pohvalio da i sam potiče s Kosmeta.


Srbljanovićeva na Tviteru


Biljana Srbljanović je tokom gostovanja u "Utisku nedelje" koristila i prednosti Tvitera, pa je njena prva reakcija na Nikolićevu analizu kosovskog problema bila: "Ne znam kako to da kažem. Sociolog ima problema s varenjem".

Pisac Biljana Srbljanović bila je zgrožena njegovom idejom, te je u emisiji rekla da ideja o humanom preseljenju kao neminovnom rešenju predstavlja još jedno zaoštravanje situacije.


"Zastrašujuće je govoriti tim ljudima da je egzodus neminovan i da im je Amerika otela srce, a da sad oni mogu da se nasele na neke pašnjake i da oru", smatra ona.


Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović naglašava da takozvano humano preseljenje ni u kom slučaju nije opcija. "U 21. veku nema govora o takvom planu, jer bi to podrazumevalo i rat ograničenog dejstva. Prvo, stanovništvo na to nikako ne bi pristalo", objasnio je Ivanović za "Alo".

Predlog sociologa Nikolića poslušajte od 16. minuta


Bivši ministar za KiM i potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić rekao je da dugo nije čuo veću glupost od Nikolićeve ideje. "To je ljudska glupost i to toliko očigledna da nemam šta više da kažem", kaže Samardžić.


Kako je ocenio komesar za ljudska prava LDP-a Marko Karadžić, pomenuta ideja je opasna, jer su je Srbi iskusili u bliskoj prošlosti. "To su stare zločinačke ideje Dobrice Ćosića, koje su na primeru Srba iz Hrvatske pokazale koliko su humane", ocenio je on.

Predsednik opštine Žagubica Dragi Damnjanović kaže da mu Nikolićev predlog o naseljavanju istočne Srbije liči na "nekakvu kulturnu ili sporazumnu 'Oluju'".


"To što je on rekao je izuzetno nerealno, jer predeli o kojima Nikolić govori ne pružaju elementarne uslove za život. Da tih uslova ima, te oblasti bi bile naseljene. Stvarno se pitam od čega bi ti ljudi živeli", kaže Damnjanović.

Utorak 25.10.2011. 09:52
Pitam se koliko kretena jos ima u Srbiji ? Uf...........
Utorak 25.10.2011. 09:55
Zašto nije predložio da se šiptarski ekstremisti presele u Albaniju???
Utorak 25.10.2011. 10:04
PRVI PUT se slazem sa Biljanom Srbljenovic....u to ime veliko pochetno slovo za njeno ime i prezime....ovaj "sociolog" je dokazkoliko bolesnih placenika chuchi i vrshi nuzdu po Srbiji....smem li da se tako izrazim redakcijo???.....hvala na "slobodi" rechi....pitacu vas od sad svaki put koja rech je "pogodna"....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online