Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.10.2011.
16:33
Smedia A

Putari završili protest

Putari "Nibens grupe" završili su protest ispred Vlade Srbije. Protest je održan zbog neisplaćenih zarada koje je ministar Milutin Mrkonjić obećao. Niko od nadležnih ne pristaje na razgovor, ni u Vladi ni u Predsedništvu, kaže za S media portal predsednik Sindikata putara iz Niša Mirko Janković i za sutra najavljuje nove sindikalne aktivnosti.

Predsednik i premijer nisu imali vremena za njih
 

Radnici "Nibens grupe" završili su današnji protest ispred Vlade Srbije bez ikakvog dogovora sa nadležnima.

"Razišli smo se jer niko ni u Vladi ni u Predsedništvu nije hteo da nas sasluša. Niko očigledno ne želi da reši naš problem", kaže vođa putara iz Niša Mirko Janković i ljutito najavljuje da sutra nastavljaju sa svojim sindikalnim aktivnostima.

Zaposleni u preduzećima za puteve protestovali su pred Vladom Srbije u Beogradu pošto im nije uplaćeno ranije obećanih 200 miliona dinara.

"Predstavnici pet preduzeća Nibens grupe nisu ni danas postigli dogovor sa predstavnicima Ministarstva infrastrukture Srbije, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata PZP "Beograd" Milan Jovanović.


Predstavnici tih preduzeća pokušali su da zakažu i razgovor sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem.

"Pokušali samo da razgovaramo i sa Predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali nam nije uspelo. Niko, osim ljudi iz Ministarstva infrastrukture, nije zainteresovan da razgovara sa nama", rekao je Jovanović dodajući da razgovori samo sa tim Ministarstvom nisu dovoljni.

Ko će čistiti sneg?

Predsednik sindikata preduzeća za puteve (PZP) „Kragujevac" Dragan Zlatić kaže da

"Nibens grupa" tokom zime održava oko 30 posto putne mreže u Srbiji

"radnici ne znaju dokle će više da ih lažu, kao i da ne odustaju od svojih zahteva".

Kako je Zlatić rekao, preduzeća „Nibens grupe" tokom zime održavaju oko 30 posto putne mreže u Srbiji.

"Ako ne rešimo naše probleme, zaista ne znam ko će tokom zime čistiti saobraćajnice", navodi Zlatić.

AIK banka potpisala saglasnost

Putari tvrde da je AIK banka, najveći finansijski poverilac „Nibens grupe", potpisala saglasnost da prezaduženim PZP bude uplaćeno oko 200 miliona dinara, ali da garanciju za to treba da obezbedi generalni direktor "Puteva Srbije", koji, pak, traži odobrenje Upravnog odbora tog javnog preduzeća. Uz to, AIK banka traži da joj taj novac bude vraćen do kraja ove godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online