Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Nedelja 23.10.2011.
12:17
Blic A

"Na izborima će pobediti nevažeći listići"

Čini mi se da će na predstojećim izborima u Srbiji pobediti nevažeći listići. I mislim da bi to bilo dobro za Srbiju, da bi to konačno uozbiljilo političku scenu. Ne mislim da je apstinencija pravi izbor jer apstinencija može da znači nezainteresovanost. Nevažeći listići su ozbiljna zainteresovanost i ozbiljno nezadovoljstvo. Prosto mi se čini da će tako biti – kaže za Srbijanka Turajlić, profesorka Elektrotehničkog fakulteta u penziji.

Srbijanka Turajlić, bivša profesorka ETF-a

Na pitanje novinara Blica kako joj izgleda zagrevanje pred predizbornu kampanju, Srbijanka Turajlić je odgovorila:

- Ne pratim kampanju i pitam se koliko naroda uopšte prati stranačka prepucavanja i koliko ljudi zaista misli da za bilo koga uopšte treba da se glasa. Imam utisak da se oni međusobno igraju, potpuno nesvesni šta ovog momenta građane stvarno interesuje i tišti. Opet je na delu poluamaterizam, nekakvi samouki marketinški stručnjaci koji su im rekli da bi bilo dobro da se napravi ovaj ili onaj potez, pa oni to tako rade. Ne verujem da će to uticati na bilo koga, samo se nepotrebno troši novac.

Po pitanju statusa kandidata, bivša profesorka ETF-a nije bila optimistična:

-Ne očekujem ništa, ali ne vidim da je to toliko važno koliko svi žele da prikažu. Zato što se radi o kratkoročnim, poluamaterskim, marketinškim procenama. Vlada misli da je važno da dobije status zato što bi joj to odgovaralo za sledeće izbore. Sve dotle dok mi ne razumemo pojam statusa kao prvi korak za ulazak u članstvo uređenih zemalja, ne mislim da je bitno da ga dobijemo. Kada budemo zaista razumeli šta znači evropeizirati državu i srediti je, onda će biti bitno da dobijemo status.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.10.2011. 12:36
Нажалост у овом тексту има доста реалности која сада прати Србију! У протекле 4 године наш народ се толико заситио обећања и лошег живота да се може рећи и да је политички "отупео"! Довели су на до стања политичке беживотности где грађани више не виде излаз, једино што им је реално јесте све лошији животни стандард који осећају у својим новчаницима! Не слажем се да треба да превагну празни или прецртани листићи јер ипак ти избори коштају, само грађани треба да ставе на тас добре и лоше сегменте и сами ће доћи до одговора ко треба а ко не да седи на врху државе!
Nedelja 23.10.2011. 12:42
U ovoj drzavi vlada demokratija, a nigde je niko ne vidi! Sloboda govora naroda je odavno zabranjena, sve vise mladih se boji da izadje na izbore, jer je toliko razocarano u ovu sadasnju vlast, ali svima treba objasniti da svaki nevazeci listic fakticki znaci da podrzava trenutno stanje u ovoj polu prpaloj drzavi.
Nedelja 23.10.2011. 13:08
Када неко не изађе на изборе то је подршка садашњој власти, јер злоупотреба је било и биће. Мислим да код нас треба увести новчану казну за сваког ко не изађе да гласа, јер у Србији једино то помаже, кад нас лупе по џепу још како испуњавамо своју грађанску дужност!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online