Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 22.10.2011.
18:10
Srna A

Trajkovićeva još bliža Tačiju?

Poslanik Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova Rada Trajković formirala je poslanički klub pod nazivom "Evropske perspektive", te zvanično podnela zahtev da postane član Predsedništva Skupštine Kosova.

Hoće u Predsedništvo Skupštine Kosova: Rada Trajković
 

Trajkovićeva je 20. oktobra u Gračanici organizovala protest, sa kojeg je nekoliko hiljada Srba pružilo podršku Srbima sa severa Kosova, a zahtev da postane član Predsedništva Skupštine Kosova podnela je juče, prethodno formiravši poslanički klub "Evropske perspektive", što je naziv i njene nevladina organizacije preko koje deluje u poslednjih godinu dana, javio je dopisnik Srne.

Uz nju, u poslaničkom klubu je grupa Srba koju predvodi Saša Đokić, donedavno blizak saradnik bivšem ministru za povratak samoproglašenog Kosova Slaviši Petkoviću, za kojim je Euleks raspisao poternicu zbog kriminalnih aktivnosti i koji se trenutno nalazi u Norveškoj.

Uz Đokića, najveću podršku formiranju ovog poslaničkog kluba dao je član njegove Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije Slaviša Filipović, koji je i zamenik ministra za kosovske bezbednosne snage Agima Čekua.

Srbi se osećaju prevarenim

Dopisnik Srne javlja da se veliki broj Srba iz centralnog dela Kosova oseća prevarenim, jer smatraju da je grupa okupljena oko Trajkovićeve ovim činom praktično postala deo vladajuće koalicije, koju predvodi kosovski premijer Hašim Tači.

Oni smatraju da je Trajkovićeva zloupotrebila protestno okupljanje u Gračanici u znak podrške sunarodnicima na severu Kosova, kako bi kosovskim i međunarodnim subjektima predočila sliku o navodnom njenom velikom uticaju na Srbe u centralnom delu Kosova.

Srbi sa severa Kosova, a posebno oni južno od Ibra, tim povodom su dopisom zatražili od vlasti u Beogradu i od vlasti u Prištini da se opredele po pitanju podrške Trajkovićevoj, jer je zloupotrebom volje naroda svoje lične ambicije stavila u funkciju jačanja autoriteta kod kosovskih institucija.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2011. 18:26
Она је зло за Србе на Косову као Тадић за нас !!
Subota 22.10.2011. 19:32
Radu Trajkovic niko od ljudi sa centralnog Kosmeta nije izabrao . Nju je postavio zvanicni Beograd na celo Doma zdravlja u Gracanici a beogradki mediji je promovisu kao neku politicku predstavnicu Srba sto ne cista glupst. Kroz njene stavove da treba izaci na Tacijeve izbore , i to sa funckije zvanicnog predstavnika vlasti drzave Srbije , odlicno se vidi prava politka (perfidna) Beograda prema Kosovu i Metohiji.
Subota 22.10.2011. 19:17
Srbi sa KiM, zar vi ne citate novine (internet), j***ni face i tako dalje? Od toliko komentara vi nasli bas na ovu, koja nije ni za gledanje, ni za slusanje a vise ni za j****nje da "padnete" sa lakovernoscu. Bogu se samo veruje a sa ljudima se trguje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online