Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
30
Subota 22.10.2011.
14:19
Srna A

SNV: Tadić direktno u službi Zapada

Srpsko nacionalno veće (SNV) severnog Kosova i Metohije saopštilo je da je odnos predsednika Srbije Borisa Tadića prema nasilju NATO snaga nad Srbima na severu Kosmeta "direktno u službi sprovođenja naloga Zapada da se u ovom delu južne srpske pokrajine instalira albanska vlast".

Kosovo je levo, ali Tadić izgleda da hoće da ide nadesno

"To je ključni uslov EU i SAD aktuelnoj vlasti u Beogradu za svesrdnu pomoć u izbornoj borbi za još jedan mandat, koji je Tadiću daleko bitniji od očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije", navodi se u saopštenju.


SNV severnog Kosmeta navodi da Tadić u najnovijoj izjavi Srbima na barikadama ne upućuje poruku da je Srbija uz njih i uz sve Srbe na Kosovu, već im "gotovo otvoreno sugeriše da ’batale’ barikade i Kosovo i pomognu mu da ponovo osvoji vlast".

U saopštenju se ističe da je to najočiglednije u Tadićevoj poruci srpskim liderima na severu Kosova, od kojih, bez bilo kakvog konkretnog povoda, traži da donose odluke koje se tiču isključivo vitalnih interesa građana i doprinose očuvanju srpskog naroda na Kosovu, a ne interesima njihovih stranačkih šefova koji i ovo pitanje dnevno-politički instrumentalizuju u svrhu nekih budućih izbora.


"Da Tadić ne brine za sudbinu Kosova i kosovskih Srba, već kako da, eventualno, osujeti izborni poraz i gubitak vlasti, pojasnio je šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović, koji je najnovije Zaključke odbornika četiri opštine sa severa Kosova, drsko i bez utemeljenja u istini, okarakterisao kao neostvarive i politički motivisane", navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsednik SNV severnog Kosmeta Milan Ivanović.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2011. 14:22
diktator. nema nam druge do rumunskog scenarija.
Subota 22.10.2011. 14:30
Tadicu, tvoj pravac je nizvodno. Ti si redak primer da netrebas znat plivat, jelte gov*a ostaju na povrsini.
Subota 22.10.2011. 14:47
Могу само да претпоставим колико је тешко када схватиш да си остао сам, да држава којој припадаш и за коју се бориш не жели да ти пружи никакву подршку! Захваљујући тим људима Србија може да прича да има неку традицију и културу на Косову! Они су хероји јер упркос томе што немају подршку Тадића и његових марионета они и даље бране своја огњишта! А ти се Србијо срами тога што на Власти имаш људе који гледају само сопствени интерес!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online