Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 22.10.2011.
06:33
Blic A

Zukorlić je nasilnik i kriminalac

Ne znam detalje Sporazuma o pomirenju dve islamske zajednice oko kog su se dogovarale Srbija, Turska i reis-ul-ulema Mustafa Cerić, kaže muftija Muhamed Jusufspahić, a prenose beogradski mediji.

''Bar ja i reis Zilkić ne znamo. Zukorlićev reis je tamo bio, verujem da on te detalje zna. Tačno je da su Turska i Bosna i Hercegovina imali svoje političke i verske predstavnike, ali je tačno i to da Srbija nije adekvatno predstavljena na tom skupu ili na tim skupovima, jer je sve odenuto velom tajnosti, pa čak i broj sastanaka“ rekao je Jusufspahić u intervjuu za ''Blic''.

Ne verujem u Cerićevu dobronamernost: Muhamed Jusufspahić

Na pitanje kako komentariše to što je Turska morala da se umeša u rešavanje spora IZS i IzuS, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić kaže da se ''dela cene prema namerama, i da veruje da je s njihove strane postoji dobronamernost“.

''U Cerićevu dobronamernost sumnjam, jer je Zukorlić njegov. A Zukorlić je čovek s kojim se naši imami i džemat u Sandžaku nisu mogli identifikovati kao sa muftijom političarem i nisu mogli da trpe njegovo nasilje. Organi sekularne države su zakazali, a pojedini ključni organi su pali pod Zukorlićev uticaj. Znamo imena ljudi u mnogim ministarstvima koji su Zukorliću, muftiji a političaru, a potom muftiji i nasilniku i kriminalcu, pružali svu pomoć. Nadam se da sekularne zemlje kao što su Srbija, Turska i BiH neće pasti pod pritiscima korupcije i desekularizacije. Ono čemu se nadam jeste da Republika Srbija počne da deluje punim svojim kapacitetom u svakom svom delu i u svakom segmentu, boreći se za svoje granice uključujući principe sekularnosti, jer kada treba procesuirati vladiku kriminalca ili muftiju, država to treba da radi“, kazao je Jusufspahić.

''Ona (država) takođe treba da štiti i granice duhovnih jurisdikcija, koje mnogi ne primećuju. Zamislite kako sa vojskom ugovor potpisuje Zukorlić, ili bosanski ili turski reis. Srbija ima svoju islamsku zajednicu, ali ima muslimane koji bi da slede one muftije koji su radikalni, a bave se politikom i kriminalom“, ocenio je on.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2011. 06:45
Овај човек је увек био реалан и једном приликом сам гледао његов говор својим верницима где је увек позивао муслимане на мир и суживот без свађа.
Subota 22.10.2011. 07:10
Netreba govoriti tako teške reči i dizati tenziju ,ovoj našoj zemlji treba mir i pomirenje i da se okrenemo ekonomskim temama koje muče narod bez obzira na veru !!!
Subota 22.10.2011. 16:52
ima srbija svoju islamsku zajednicu , zasto mora da se u to mesa tzv. bosnjacka ? ako sam srbin musliman ne zelim tamo nekog bosnjackog muftiju. Jusufspahicu zelim sve ono sto i mojoj porodici...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online