Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Petak 21.10.2011.
14:02 >> 15:33h
Blic A

Kfor spremio 100 vozila za proboj

Na sever Kosova je, prema saznanjima "Blica", od preksinoć dovezeno oko stotinu različitih vozila koja su tokom noći raspoređivana, a najveći deo - 74 vozila su u albanskom selu Košutovo.

Vojnici Kfora ispred barikada
 

Kfor ne odustaje od akcije rušenja barikada, Srbi ne odustaju od zaštite barikada. Ovo su najkraće opisane pozicije vojnih snaga i naroda na severu Kosova i Metohije. 

"Carinici nisu posao Kfora ni Euleksa"

 

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da dovođenje kosovskih carinika na prelaze na severu Kosova ne bi smelo da bude posao ni Kfora ni Euleksa.

 

"Srbi od Kfora očekuju da u skladu sa svojim madatom pruži opštu bezbednost i ne dozovoli dolazak nikakve naoružane grupe na sever", rekao je on.


Ivanović je dodao da je ovo jedan od najbitnijih zahteva a da je drugi delimično politički i da se odnosi na pitanje prisustva kosovskih carinika na severu Kosova.

Tokom jučerašnjeg, prvog dana akcije koju združeno sprovode Kfor i Euleks, pokušana je da se probije barikada u Jagnjenici u opštini Zubin Potok, koja vodi ka punktu Brnjak, ali bi se time obezbedila i kontrola puta ka Kosovskoj Mitrovici.

Ipak, dan je prošao - svako na svojim “položajima” smenjivali su se umorni i vojnici i građani.

"Probleme na Kosovu rešiti bez žrtava"


Ministar odbrane Dragan Šutanovac se nada da će na Kosovu i Metohiji nenasilna rešenja dobiti prednost nad nasiljem i da će svi problemi koji tamo postoje biti okončani bez žrtava.

"Nadam se da će dani pred nama pokazati da nenasilje ima prednost nad nasiljem i da ćemo uspeti da iz problema, u kojima se trenutno nalazimo, izađemo bez žrtava i neoštećeni", rekao je Šutanovac.

Šutanovac je rekao da će u narednim danima biti potrebno da se vodi računa ne samo o četiri opštine na severu Kosova i Metohije, već i o svim Srbima u pokrajini.

"Kao što ste videli, ta spirala nasilja koja je krenula sa severa, vrlo brzo i lako može da se proširi na južni deo Kosova i Metohije. Jučerašnji incident koji je doveo do žrtava je katastrofalan i ako ne budemo razmišljali i o tim ljudima, bojim se da ćemo ih ostaviti na milost i nemilost ljudima koji ih ne doživljavaju kao drage komšije", rekao je Šutanovac.

Minstar je rekao da, na osnovu Kumanovskog sporazuma, postoje redovni kontakti sa Kforom i da tako dobijene informacije Ministarstvo odbrane prosleđuje nadležnim državnim organima koji se bave Kosovom i Metohijom.

POVEZANE VESTI

Petak 21.10.2011. 14:12
Само ти, шунтаво говедо, немој да размишљаш о Србима на Косову. Од твог размишљања диже нам се свима коса на глави.
Petak 21.10.2011. 14:18
Рата ће на крају бити и све оно што хоћете ви из јебене власти да сачувате, а што сте ПОКРАЛИ, па вам рат није у интересу, ће бити на ТЕНДЕРЧИЋУ! ЛОПОВИ ! УА, МАМУ ВАМ ЈЕБЕМ ЛОПОВСКУ и ИЗДАЈНИЧКУ!
Petak 21.10.2011. 14:20
Prosledjujete nadleznim organima? A tebe glavati kao ministra ne zanima sto neko puca na gradjane Srbije? Pa o cemu razmisljas volino, zasto ne proglasis mobilizaciju i stanje pripravnosti stoko izdajnicka?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online