Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 17.10.2011.
16:23
Vestionline A

NVO: Terali decu da pozdrave Irineja

Komitet i Inicijativa mladih za ljudska prava osudili su danas "zloupotrebu učenika u Jagodini" koji su u nedelju, 16. oktobra, kada su gradske vlati proglasile radni dan izašli na ulice da dočekaju patrijarha SPC Irineja.

Kako je saopšteno, nadležni u Jagodini "deci nameću izbor veroispovesti i preporučuju da nedeljom ne treba da slobodno koriste svoje vreme, već da treba organizovano da idu na doček patrijarha, zbog čega je proglašen radni dan u školi".

Poseta patrijarha Irineja ''podigla prašinu''


"Zbog grube zloupotrebe dece u verske, ali i političke svrhe, tražimo hitnu reakciju Ministarstva prosvete i nauke, Zaštitnice građana za prava deteta i Poverenice za zaštitu ravnopravnosti", istakle su organizacije u zajedničkom saopštenju.

Voštani patrijarh u muzeju u Jagodini

 

Muzej voštanih figura u Jagodini biće, do polovine oktobra sledeće godine, obogaćen i figurom patrijarha Irineja, izjavio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma.


Predsednik aktiva osnovnih škola u Jagodini Zoran Marković rekao je ranije da učenicima nije potrebno opravdanje za nedolazak na doček, piše u saopštenju.


"Podsećamo i da se, prema navodima Komesarijata za ljudska prava Liberalno demokratske partije, veliki broj građana Jagodine obratio Komesarijatu zbog toga što su pojedinci...naredili učenicima i zaposlenima da 16. oktobra dočekaju patrijarha", saopštile su organizacije.


U zajedničkom saopštenju, Komitet i Inicijativa mladih za ljudska prava podsetile su da svako dete ima pravo na slobodu misli, savesti i veroispovesti, kao i da Ustav Srbije nalaže da nijedna religija ne može biti uspostavljena kao državna ili obavezna.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.10.2011. 16:31
Prokleti komunisti pa ne seta se Irinej kroz Jagodinu svaki dan kada svi nauce da postuju svestenstvo Boga icrkvu onda ce doci i bolji napredak i pgled na zivot
Ponedeljak 17.10.2011. 16:36
А како се нисте побунили кад су извели децу из школа и одвели на показну вежбу Ивице Дачића, где су деца била и повређена.Зар то није груба злоупотреба деце у дневно политичке сврхе.
Ponedeljak 17.10.2011. 16:46
E pa ovo je stvarno više prevršilo svaku meru!!! Pod hitno ukinuti sve izdajničke, mrzačke, soroševske, antisrpske, liberarne, ebene nevladine organizacije!!! Sutra će da kukaju kako ih neko bije... u usta ih njihova pogana dosadna! VOSTANI SRBIJO!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online