Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 14.10.2011.
12:28
Alo A

Smeta li kome UD na automobilu?

Ukoliko poslednja dva slova na novim registarskim tablicama vozača u Srbiji glase VO, UD ili pak WC oni imaju pravo da ih odbiju ili pak da tuže državu ukoliko smatraju da ih ta kombinacija vređa!

A neki bi platili 70.000 za ovakvu tablicu 

Jedan sugrađanin pobunio se protiv svojih registarskih tablica jer kaže da je zaradio "žig" u vidu reči WC, zbog kojeg se svakodnevno suočava s grubim šalama, među kojima je i dekorisanje njegovog četvorotočkaša toalet papirom!


"Ne znam više šta da radim... Em što vozim star automobil, em što me svi zavitlavaju zbog tablica, govoreći da vozim WC na četiri točka! Klinci iz kraja ga redovno 'ukrašavaju' toalet papirom! Jeste da kao i svi drugi ljudi u Srbiji imam finansijske probleme, ali dođe mi da 'izgubim' tablice pa da tražim nove", požalio se "Alou" jedan čitalac i dodao da je u Ljermontovljevoj čuo da je jedan čovek, inače nastavnik u školi, "počašćen" kombinacijom UD!


"Možete da zamislite kako izgleda kada ste nastavnik u školi, a vozite automobil čija se registracija završava na UD!? Učenici mu se smeju i zbijaju šale na njegov račun, i to svakodnevno! A on bi, je l‘te, trebalo da im bude neki autoritet", kaže ovaj rezignirani građanin.


Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da se radi o teškom previdu za koji bi neko morao da odgovara, pošto takve tablice predstavljaju uvredu časti i ugleda građanina koji ih dobije, ali i naše države.


"Građani koji dobiju takve tablice mogu da ih odbiju! Naime, prilikom izdavanja treba prvo pitati koje će tablice dobiti, pa u slučaju da je njihov izgled nedoličan, možete ih odbiti. Ako se pojavi bilo koji problem, građanin treba da zahteva da razgovara s nadležnim starešinom u policijskoj stanici, a ako ovaj odbije da mu udovolji, treba da traži pismeno rešenje o registraciji, na osnovu kojeg može da piše žalbu i tuži Republiku Srbiju zbog povrede časti i ugleda", objašnjava Okanović, koji dodaje da je u pitanju ogroman propust i da je nejasno kako niko zbog toga do sada nije odgovarao.


"Taj neko bi morao da odgovara, a koliko znam, do sada niko nije čak ni ukoren. Problem predstavalja i to što, na primer, ukoliko odete van zemlje s registracijom koja završava na WC, vi automatski postajete predmet poruge, a pošto će svi po tablicama videti da ste iz Srbije, samim tim će se na meti naći i naša zemlja", upozorava Okanović.

EU kao seme razdora!


Među mogućim kombinacijama koje građani dobijaju, ako je suditi prema forumima i grupama na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter“ i drugim, postoje i oni koji su navodno preko tablica već ušli u EU.
"Moj komšija ima EU kombinaciju slova na tablicama. Njega je baš briga, on je ušao u Uniju", komentarisao je jedan Beograđanin.

Petak 14.10.2011. 13:04
Imali smo savrsen sistem za Reg. tablice : dva slova za oznaku grada i 5 ili 6 brojeva ,prelepo i funkcionalno . A da bi se uvukli evropljanima prihvatili smo ovaj njihov sistem plus smo ga unakaratili kombinujuci engleski alfabet i hrvatsku gajevicu . Da se ja pitam vratio bih stari sistem samo bi rotirao slovne oznake gradova mala latinicna slova bi stajala ispod grba a velika slova za oznaku grada bi bila cirilicna , kako i dolikuje nasoj tradiciji .
Petak 14.10.2011. 16:19
Natasi Bekvalac sigurno to nebi zasmetalo, vazno je da je sto veci i deblji.
Petak 14.10.2011. 13:40
"Ako se pojavi bilo koji problem, građanin treba da zahteva da razgovara s nadležnim starešinom u policijskoj stanici, a ako ovaj odbije da mu udovolji, treba da traži pismeno rešenje o registraciji, na osnovu kojeg može da piše žalbu i tuži Republiku Srbiju zbog povrede časti i ugleda" Да, то је врло вероватно. Да надлежни старешина у станици проћаска са вама, јер сте ви јелте, незадовољни таблама. Боли га она ствар. Још реалније је тужити државу за повреду части, добити тужбу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online