Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 13.10.2011.
09:12
Beta A

Dijalog zavisi od američkog ambasadora

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je jutros da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine izvestan ukoliko Evropska komisija ubedi ambasadora SAD u Prištini da bude deo zajedničkog pritiska na prištinske vlasti.

Evropa je nemoćna: Oliver Ivanović

"Problem je što Evropska komisija nema veliki uticaj na prištinske vlasti koliko bi to SAD i njihov ambasador mogli da imaju. Pitanje je koliko će ta komisija biti uspešna da ubedi američkog ambasadora da bude deo zajedničkog pritiska na Prištinu. Ako se to dogodi, a verujem da hoće, nastavak dijaloga je izvestan", rekao je Ivanović za Radioteleviziju Srbije.

Prema njegovoj oceni, trenutni zastoj u pregovorima nije veliki problem.

Crno, bez imalo belog

 

Ivanović je naveo da je deo izveštaja Evropske komisije, koji se odnosi na Kosovo jako kritičan, "bez dobrog mesta". Ivanović je istakao i da je dijalog Beograda i Prištine "uvek visio na ivici, jer partner sa druge strane pokušava da svaku temu ispolitizira do te mere da je pretvori u direktno ili indirektno priznanje nezavisnosti Kosova".

Ivanović je rekao da su predsednici opština na severu Kosova legitiman partner u celom procesu, naročito jer će se implementacija dela dogovora ubuduće, njih posebno, ticati.

"Srbi insistiraju na tome da se ne sme ignorisati nasilje. Mora se naći neko rešenje. Toga su svesni i predsednici opština i zato su započeli razgovore sa predstavnicima Kfora", rekao je državni sekretar.

On je istakao da uklanjanje barikada ne bi bilo rešenje i da je komunikacija predsednika opština sa Kforom put da se dođe do rešenja.

"To je ključno, ako se tu relaksiraju odnosi onda će Euleks da se ukolpi u pozitivan ishod. Nije održivo na duže staze da Kfor bude na granicama, treba Euleks da se vrati što pre", rekao je Ivanović. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2011. 09:57
Propali Amerikanci se jos pitaju za sve,ali i njihovo vreme prolazi,pa ce pokusati da se spasavaju novim ratom,napadom na Iran,a tada ce im trebati ta drogirana vojska koja se svrlja po KiM.
Četvrtak 13.10.2011. 11:33
Ja verujem da ovi nasi nikogovici pritaju americkog ambasadora ili nekoga iz Ev-ropske komisije i dali mogu do toaleta da odu ..
Četvrtak 13.10.2011. 11:44
Barikade na Brnjaku i Jarinju su postavljene zbog nezadovoljstva gradjana svrstavanjem Kfor-a i Euleksa na jednu, Albansku stranu. Dogovor sa UN i EU tacno definise ko treba da bude na administrativnim granicama a ko ce se bavi pravom i administrativnim poslovima na KiM. Zato nimalo ne cudu sto se Kumanovski sporazum i Rezolucija 1244 sve vise zaobilazi od strane svetskih mocnika koje predvode Sjedinjene Americke Drzave, Velika Britanija a u poslednje vreme im se pridruzuje i Nemacka. Da na severu Kosova vrsljaju kriminalne bande to treba i dokazati. Dobijanje statusa kandidata za ulazak u EU bez odredjenog datuma za pregovore prilika su za nove ucene. A njih ce, verujte, sigurno biti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online