Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 12.10.2011.
17:41
Beta A

Ministri "iskulirali" Skupštinu

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je da današnja rasprava u parlamentu nije održana zbog zauzetosti ministara, za šta, kako je rekla, ona ima razumevanja, ali je ukazala da se takav odnos prema Skupštini ne može pravdati jer se mora planirati prisustvo bar jednog ministra na sednici.

Poslanici nisu mogli da glasaju o zaduživanju države bez prisustva ministara

Predsednica Skupštine je novinarima rekla da će, ukoliko to ne učine poslanici, sama postaviti Vladi poslaničko pitanje o izostanku ministara.

Na pitanje da li ministri nisu danas došli u Skupštinu zbog saopštavanja mišljenja Evropske komisije o Srbiji, Đukić-Dejanović je kazala da "nije ulazila u detalje", ali da informacija Vlade o tome da su ministri zauzeti, treba da bude saopštena javnosti.

Ona je rekla da Skupština ne može raditi bez predstavnika Vlade posebno kada su na dnevnom redu značajne tačke kao što je potvrđivanje sporazuma o zaduživanju države.

Đukić-Dejanović je kazala da nedolazak ministara negativno utiče na rad poslanika mada će, navela je, Skupština uspeti da završi sve po planu, "makar radila i u doba dana koji nije u skladu sa Poslovnikom".

Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, Branko Ružić rekao je da je nedopustivo da ministri ne dođu i da Vlada treba da objasni zašto nije došao ni jedan od tri najavljena ministra: Oliver Dulić, Milutin Mrkonjić i Božidar Đelić.

"To predstavlja ruganje ovom domu ali i nosiocima legitimiteta građana Srbije - poslanicima", rekao je Ružić i dodao da kakvo god je obrazloženje Vlade nada se da će "biti suvislo" i da uverljivo.

Poslanik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović kaže da ne može da nađe vezu između saopštavanja mišljenja Evropske komisije i nedolaska ministara, pogotovo zato što među njima "ima mnogo onih koji ne žele da Srbija uđe u EU i nemaju nikakve veze sa EU".

Na instistiranje novinara da kaže imena tih ministara, Jugović je pomenuo Ivicu Dačića, koji je svojevremeno dobio nagradu Najevropljanin i koji je, kako je rekao, promenio politiku i vraća se "na stare stavove".

"Izvršna vlast je najodgovornija za funkcionisanje države. Parlament je obavio sav posao u prethodnom periodu, a zašto Vlada ne prati reforme koje stalno najavljuje, to vidite sa njima", kazao je Jugović, poslanik vladajuće koalicije.

Poslanik DSS-a Zoran Šami je rekao da to što ministri nisu došli govori o njihovom odnosu prema Skupštini, te bi ministre trebalo pitati zašto je rasprava odložena za sutra.

"I ja bih na njihovom mestu danas bio strašno razočaran, ali ovde se ne radi o razočaranju, već o tome gde je i dokle Srbija došla", kazao je Šami.

Šef poslaničke grupe LDP-a Čedomir Jovanović kazao je da je izostanak ministara, kao i sve što se dešava u Srbiji, posledica odsustva političke vizije.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović kaže da to što ministri nisu došli nije ništa novo jer, kako je naveo, oni u Skupštinu dolaze "kao na kuluk i po kazni".

"Pretpostavljam da su spremili neku zakusku. Očekivao sam proslavu i ovde (u Skupštini), i da obraduju građane preporukom Evropske komisije, ali je i njima jasno i nije im ni do čega, pa ni do Skupštine", rekao je Todorović.

Početak današnje rasprave o ratiofikaciji četiri sporazuma o zaduživanju države prvobitno je bio odložen dva puta, posle čega je predsednica obavestila poslanike da će sednica biti sutra jer ministri nisu došli.

Sreda 12.10.2011. 17:52
Strasno. A kada treba da dobiju platu, onda nisu zauzeti? Ovo ne postoji nigde u svetu, podvlacim nigde!
Sreda 12.10.2011. 18:25
A kazne, skidanje dnevnica etc. nista u izjavi...e bas ste "strucno usavrseni".
Sreda 12.10.2011. 18:45
Каква је то скупштина када на њој присуствује десетак посланика.Плату знају да приме,а да раде нешто,е то је њима веома тешко.Треба их све закључати унутра и док се не договоре или потуку нема изласка.Они представљају народ,а лепо видимо и како.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online