Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 11.10.2011.
17:57
Beta A

Konuzin: Ugrožavanje interesa Rusije šteti Srbiji

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da Srbija treba na ekonomskom planu da sarađuje sa drugim državama, ali ne na štetu njegove zemlje, jer od toga može imati više štete nego koristi.

"Potreban most između srpskih proizvođača i ruskih potrošača": Aleksandar Konuzin
 

Konuzin je na svečanoj sednici Skupštine Leskovca, povodom dana tog grada, rekao da treba raditi na uspostavljanju "mostova saradnje" između srpskih proizvođača i ruskih potrošača.

"Srbija treba da sarađuje i sa drugim državama, ali ne na štetu rusko-srpkih odnosa jer od toga može imati više štete nego koristi", kazao je Konuzin u govoru odbornicama.

Ambasador je kazao da tržište Rusije može da primi sve poljoprivredne proizvode iz Srbije, ali da je potreban "most između srpskih proizvođača i ruskih potrošača".

"Činjenica je da postoje velike mogućnosti za plasman poljoprivrednih proizvoda u Rusiji, ali još nije do kraja dogovoren mehanizam kako tu saradnju uspostaviti. Ruske kompanije svakim danom pokazuju interesovanje za ozbiljna ulaganja u Srbiju, koja nisu samo na državnom, nego i na lokalnom nivou", istakao je Konuzin.

Konuzin je prethodno sa gradonačelnikom Leskovca i direktorom "Jugorosgaza" u Srbiji označio početak gradnje distributivne gasovodne mreže u tom gradu. On je rekao da je sa čelnicima Leskovca razgovarao o mogućnosti ulaganja ruskih investitora u leskovačku Zelenu zonu.

Protokolom grada nije bilo predviđeno obraćanje Konuzina odbornicima, ali je on to učinio na nagovor predsednika Skupštine Leskovca Živojina Stefanovića, koji je rekao da će taj momenat ostati zabeležen u "gradskim analima".

Dobio zahvalnicu od Leskovca

Konuzinu je od Skupštine grada dobio Zahvalnicu za negovanje tradicionalnih prijateljskih odnosa između ruskog i srpskog naroda, kao i za podršku razvoju Leskovca.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2011. 18:04
Naravno sa Rusima koji nas podrzavaju Tadic nece da saradjuje. Ima on ostavarene jake veze sa zapadnim drzavama koje inace sve su priznale Kosovo, i pod cijim blagoslovom Siptari rade to sto rade. Njegova politika je dozivela toliki debakl, toliko da sam ja njegovom mestu, dao bih ostavku i ne bih se vise pojavio u politickom zivotu Srbije...
Utorak 11.10.2011. 18:26
gospodine, ambasadore. pustite sad luk, krompir, povrce. voce...spasavajte srbiju kao boga vas molim. unistise nam drzavu srbiju nacisto. vlast se zaludela za EU pa joj je svaki posten rus tezak...
Utorak 11.10.2011. 19:32
Rusko trziste je ogromno i izgleda da nas jedva ceka..A mi se izgleda guramo na Evropsko, koje nas ocigledno nece..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online