Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 11.10.2011.
14:36 >> 16:34h
Beta A

Radikali traže smenu Mićunovića

Srpska radikalna stranka predala je zahtev za smenu Dragoljuba Mićunovića sa mesta šefa delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i sa mesta predsednika skupštinskog odbora za inostrane poslove.

Dragan Todorović: Delovanje Mićunovića štetno za Srbiju
 

Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović kaže da je očigledno da je trogodišnje delovanje Mićunovića izuzetno štetno za Srbiju i parlament.

Prema njegovim rečima, kap koja je prelila čašu bila je kada je Mićunović u Strazburu, u raspravi o rezoluciji o događajima na Jarinju, izneo lični stav da bi rešenje za Kosovo trebalo naći u nekoj novoj konferenciji pod pokroviteljstvom Brisela.

Todorović je ocenio da bi takva konferencija predstavljala "poslednji čin priznanja

nezavisnosti Kosova".

"To je dokaz da Boris Tadić i Demokratska stranka žele da pristanu na ucene, da se Kosovo otcepi, a da oni ne budu odgovorni", rekao je Todorović.

Mićunović u Strazburu

On je kazao da je Mićunović pre odlaska u Strazbur trebalo da članovima delegacije iznese svoje viđenje rešenja za Kosovo jer se moglo, kako je naveo, pretpostaviti "da nas tamo čeka zamka, kao što nas je čekala".

Todorović je zamerio Mićunoviću i što je svojevremeno izbegao da u delegaciju Skupštine Srbije koja je posetila holandski parlament uvrsti SRS, uz obrazloženje da su radikali protiv Evrope.

Mićunović je kao predsednik Odbora za inostrane poslove odbio da formira grupe prijateljstva da Iranom, uz obrazloženje da "Iran nije demokratska zemlja", kao i sa Belorusijom, naveo je Todorović razloge zbog kojih SRS traži smenu Mićunovića sa mesta predsednika Odbora za inostrane poslove.

"Koriste kosovsko pitanje u marketinške svrhe"


Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da zahteve za njegovu ostavku, zbog ideje o održavanju međunarodne konferencije o Kosovu, treba shvatiti kao korišćenje kosovskog pitanja u marketinške svrhe.

Mićunović smatra da poslanici SRS mogu da pokrenu proceduru njegove smene, ali da se to pitanje postavlja u skupštini, a ne na konferenciji za novinare.

"To sve ima marketinški karakter. U Savetu Evrope poslanici su raspoređeni po grupama i zastupaju svoja i mišeljenja tih grupa. Tu niko ne zastupa vladu. Ne postoji nijedna politička grupa koja je htela da primi SRS, oni su tamo slobodni strelci", rekao je on.

Mićunović je naveo da je suština njegove ideje o organizovanju međunarodne konferencije o Kosovu i Metohiji bila da dogovor o toj pokrajini bude potkrepljen autoritetom međunarodne zajednice.

“Ako se govori o dijalozima, mnogo je važnije i na tome treba istrajati da taj zajednički dogovor bude potkrepljen autoritetom međunarodne zajdndice, a ne samo bilateralnim odnosima koji se sa promenama vlade svaki čas mogu promeniti”, rekao je Mićunović, pošto su poslanici DSS i SRS kritikovali njegovu ideju.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2011. 15:04
Radikali iz dana u dan pokazuju da su najsrpskija i najozbiljnija opoziciona partija, uprkos nastojanjima medija i režima da ih unište i podijele. Srbija je večna dok su joj deca verna! Jedina prava Srpska radikalna stranka!
Utorak 11.10.2011. 15:08
PAMETAN POTEZ! BRAVO ZA RADIKALE! PITAM SE STA CE KOME OVAKAV PENZIONER U PARTIJI?? ZAISTA ZAUZIMA MESTO JEDNOJ MLADOJ PERSONI,BEZ OBZIRA NA PARTIJSKO OPREDELENJE! ZASTO CUTE MLADI DELEGATI? SKIDAJTE GA URGENTNO! VAS DUKI59 PAPRACA!
Utorak 11.10.2011. 15:47
Sta ! ova matora budala je jos ziva !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online