Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
41
Utorak 11.10.2011.
10:05
Vestionline A

Ne bi me iznenadilo raspisivanje izbora u decembru, ali...

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je jutros da ne bi bila iznenađena da se izbori u Srbiji raspišu u decembru, kao i da sluti da će biti povoljna ocena Evropske komisije o napretku Srbije.

Đukić Dejanović je za Radioteleviziju Pink rekla da se ne bi iznenadila da izbori budu raspisani u decembru i da je u poslednjih mesec dana naročito očigledno da "smo u predizbornom periodu".

Očigledno je da smo u predizbornom periodu: Slavica Đukić Dejanović

"Najverovatnije je da će predsednik raspisati izbore u narednoj godini, negde možda u martu, ali me ne bi iznenadilo ni da to bude ranije, recimo u decembru. Očigledno je da smo u predizbornom periodu, naročito u poslednjih mesec dana", rekla je ona.

Predsednica Skupštine je navela i da sluti da će ocena Evropske komisije o napretku Srbije biti povoljna, kao i da bi, kako je rekla "nas radovalo da bude jako dobra".

Dačić: Izbori će biti redovni 

 

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će parlamentarni izbori u Srbiji biti redovni. "Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani redovno", rekao je Dačić.

Upitan da komentariše izjavu predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić - Dejanović, koja je i funkcioner SPS, Dačić je odgovorio da je teoretski tačno da izbori mogu da budu raspisani i u decembru, ali da će svakako biti redovni.

Đukić Dejanović je rekla da odluka Evropske komisije nije izvesna odnosno da se iščekuje.

"Evropska komisija će sutra dati svoj predlog, a definitivnu odluku ćemo znati u decembru. Ne bi me iznenadilo da se onda i raspišu izbori", dodala je ona.

Prema rečima, Đukić Dejanović, koja je i funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS), standard građana i ekonomski razvoj zemlje će biti prva tema u izbornoj kampanji. Upitana zašto nije održana posebna sednica Skupštine Srbije o situaciji na Kosovu ona je rekla da se ništa nije promenilo u politici zemlje po tom pitanju.

"Imamo akt o tome, a nisu se stvorili uslovi da donosimo neki novi akt", kazala je predsednica Skupštine.

Ona je dodala i da je predsedniku odbora za bezbednost Dušanu Bajatovića prosledila inicijativu Liberalno-demokratske partije za održavanje nove sednice tog odbora o situaciji na severu južne pokrajine.

"Delim mišljenje (predsednika SPS Ivice) Dačića da pitanje Kosova treba rešavati sa pragmatične strane. To nam je potrebno, ne mozemo drugačije", rekla je Đukić Dejanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2011. 11:43
samo da tebe i tvoju naopaku stranku vise nikada ne vidimo na politickoj sceni, vec u zabeli na dugogodisnjoj robiji.
Utorak 11.10.2011. 18:56
Da mi je neko pre 3,5 godine rekao da ce Slavica Djukic-Dejanovic i Ivica Dacic odlucivati kada ce sledeci izbori biti odrzani rekao bi mu da je ocito ostao zarobljen u devedesetim..medjutim dogodilo se naizgled nemoguce!Ukazali smo poverenje demokratski orjentisanim strankama ne bi li krenuli putem boljitka ali oni,ne bi li dosli na vlast nisu prezali cak ni od koalicije sa djavolom,jer to je saradnja sa strankom odgovornom za sve ruzno sto nam se dogodilo u proslosti..Posle toga vodeca stranka 5-o oktobarskih promena vise nece imati moju podrsku vec cu poverenje ukazati stranci koja takodje zeli evropske integracije ali alternativa postoji i to u vidu povecavanja standarda svih gradjana..
Sreda 12.10.2011. 13:17
Ma nesto mi je ovo mnogo cudno... Bojim se da opet spremaju neku zaveru...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online