Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Ponedeljak 10.10.2011.
21:05
Beta A

Tači postavio crvene linije Kosova

Premijer Kosova Hašim Tači ocenio je danas da su nezavisnost, teritorijalni integritet i unutrašnje uređenje Kosova, crvene linije koje nikako neće preći.

Nezavisnost je njegova crvena linija: Hašim Tači

Kako je saopšteno iz Tačijevog kabineta, sastanku sa posrednikom Evropske unije Robertom Kuperom su prisustvovale zamenice premijera Edita Tahiri i Mimoza Kusari Ljilja i ministarka evropskih integracija Vljora Čitaku. Tom prilikom je istaknuto da je dijalog evropska vrednost.

"Kosovo je spremno da razgovara sa svim susedima o rešavanju praktičnih međudržavnih problema, u tom okviru i sa severnim susedom Srbijom", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Tači je kazao da je Kosovo pokazalo visoku odgovnorst u procesu dijaloga i da takvu ocenu imaju i EU i SAD.

U saopštenju se dodaje da je dijalog o tehničkim pitanjima sa Srbijom put kojim dve zemlje mogu da rešavaju pitanja dobrosusedske saradnje u interesu građana.

Kuper će sutra u devet sati ujutro razgovarati sa šeficom prištinskog pregovaračkog tima Editom Tahiri, posle čega se očekuje da će se pojasniti stavovi Prištine o predlozoma koje je Beograd dao.
 

Politički dijalog da, razgovor o teritoriji ne

Hajredin Kuči

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da se sa Beogradom ne može razgovarati o stanju na prelazima Jarinje i Brnjak, već samo o temama koje su ranije utvrđene.

Kuči je kazao da je mandat evropskog posrednika Roberta Kupera da nastavi dijalog Beograda i Prištini na osnovama agende koja je već pripremljena, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Odgovarajući na optužbe opozicije da se premijer Kosova Hašim Tači saglasio sa političkim dijalogom sa Srbijom, Kuči je rekao da ima određenih nerazumevanja oko izjava premijera.

"Odnosi Kosova i Srbije su politički. Međutim ako neko misli da je politički dijalog pitanje diskusija o statusu Kosova, o teritorijalnoj celovitosti, unutrašnjem ustavno-pravnom uređenju i suverenitetu Kosova, takvog dijaloga neće biti", kazao je Kuči.

On je istakao da će biti dijaloga i da su predstavnici Kosova spremni da razgovaraju sa Srbijom o međudržavnim odnosima, miru i stabilnosti u regionu i o evropskim integracijama.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.10.2011. 21:06
"Premijer Kosova Hašim Tači ..." Па господо новинари, докле више да вас опомињемо?! Нити је он председник, нити је КиМ држава, а ако овако наставите, ни ви нисте новинари !!!!!
Ponedeljak 10.10.2011. 22:20
Taqi mi nismo susedi ! Ne zaboravi da jos zivis u Srbiji a kolko ces ne znamo.Nato i usa nece moci doveka da te cuvaju jer i oni tonu u g*vna i to ne polako ali sigurno vec brzo i sigurno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online