Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 09.10.2011.
11:46
Vestionline A

Vlasi: Srbija gura Srbe u novu propast

Bivši visoki socijalistički funkcioner sa Kosova Azem Vlasi (Vllasi) izjavio je da će Srbija najbolje pomoći kosovskim Srbima ukoliko prizna nezavisnost Kosova i ocenio da aktuelna vlast u Srbiji nastavlja "miloševićevsku" politiku prema Kosovu.

"Ta politika je apsurdna pa i tragikomična. Milošević, nasilan, grub, bez vizije i mudrosti, stvarno je mislio da može na taj način zadržati Kosovo u Srbiji. I završio je u Hagu. A ovi koji su sada na vlasti u Srbiji, kada je Kosovo u pitanji niti znaju šta pričaju niti šta rade", napisao je Vlasi u autorskom članku za današnji novosadski ''Dnevnik''.

Srpske vlasti ne znaju šta rade: Azem Vlasi

Prema njegovim rečima, Beograd je "uzbunio" jedan broj Srba na severnom delu Kosova da se barikadama i drugim "odmetničkim metodama" protive normalnoj integraciji u ustavni poredak Kosova.

"Slagali su te Srbe da će taj deo Kosova pripasti Srbiji. Tako je i Milošević lagao kosovske Srbe pre dvadesetak godina, pa ih nahuškao da na mitinzima traže da Kosovo bude u Srbiji. Rezultat te i takve politike jeste taj da je Kosovo odgurnuo u nezavisnost", kazao je Vlasi.

On je podsetio da severno od Ibra ima oko 40 odsto Srba, dok ih u drugim delovima

Ako Srbija hoće sever, biće sukoba

 

Vlasi je nedavno izjavio da "ako Srbija misli da silom otcepi deo Kosova, onda će naići na legitimni otpor jer svaka država, po međunarodnom i domaćem pravu, ima legitimno pravo da brani svoju teritoriju".

Kosova živi oko 60 odsto i upitao da li u Beogradu znaju da davanjem lažne nade Srbima otvaraju "Pandorinu kutiju".

"Znaju li da će time lančano podstaći Albance u Preševskoj dolini, kojih tamo ima dvostruko više nego Srba na severu Kosova, da traže pripajanje Kosovu? I kako će se sve to odraziti na stanje u Sandžaku i Vojvodini", kazao je Vlasi.

On je rekao da u Beogradu "srećom" ima sve više političara koji trezveno i drugačije od klišea vlasti razmišljaju o novoj realnosti u vezi s Kosovom i o tome javno govore.

"Nema sumnje da Srbija treba da pruži podršku i pomoć kosovskim Srbima i ne treba da im okrene leđa. Ali komotan okvir za to su Ahtisarijev plan i Evropske konvencije o pravima manjina", rekao je Vlasi.

On je dodao je da su Ustavom samoproklamovane republike Kosova maksimalno zaštićena i prava etničkih manjina, pre svega Srba.

Nedelja 09.10.2011. 11:50
....shta radi Vljasi na ovoj slici?....po izrazu lica KAKI.....
Nedelja 09.10.2011. 12:22
Azem kao politički komesar koji je predavao šafetu drugu TITI je upoznat sa tim da Srbi imaju 4000 obučenih posada za 1000 komada T55 kada dođe vreme.Kome bre on preti sa Preševskom dolinom, to je Janjinski Vilajet koji su Srbi 1878 očistili od Turaka u svih 5 vilajeta Albanski, Skadarski, Kosovski, Janjinski i Bitoljski ( Monastirski ) Naravno očistili su sa braćom Rusima. I opet će, daće Bog sreće, ali nema više Dimitrija Tucovića i Bore i Ramiza, samo kama sutra.
Nedelja 09.10.2011. 12:09
ako "Kosova" ima pravo da legitimno brani "svoju" teritoriju onda je i Srbija imala legitimno pravo da brani svoju teritoriju....kako to da je Srbija bila napadnuta od strane NATO-A bash zato shto je LEGITIMNO branila svoju teritoriju???....na stranu josh shto je Srbija priznata drzava, a ovi "Kosova" josh uvek nemaju priznanje celokupne svetske zajednice....prema tome vljasi nabij sebi u dupe to vashe "legimno", jer iza njega provlachite i ubistva i vadjenje organa i dilovanje i otimachinu.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online