Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 08.10.2011.
14:03
D. Dekić - Vesti A

Toma i muftija dva davljenika

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović smatra da susret lidera Srpske napredne stranke Tome Nikolića sa glavnim muftijom Islamske zajednice u Srbiji Muamerom Zukorlićem predstavlja "hvatanje dva davljenika za slamku", pošto su kako ističe, obojica svojim pogrešnim potezima dovela do ivice propasti.

- Nikolićev potpuni promašaj je njegov štrajk glađu, a Zukorlić je doživeo fijasko pozivom građanima Sandžaka na bojkot popisa, dok je Bošnjake u Crnoj Gori pozivao da se odazovu popisu - kaže Mahmutović u intervjuu za "Vesti".

Meho Mahmutović: Nema koristi od saradnje propalih nacionalističkih gubitnika

Zbog čega su se opozicioni politički lider i kontroverzni verski vođa iznenada sreli?
- Nije to bio naprasni sastanak. Mi u Novom Pazaru i Sandžaku već mesecima na Zukorlićevoj televiziji Jedinstvo možemo da vidimo vesti i dnevnike u kojima je polovina vremena odvojena za muftiju, a druga za citiranje dnevnog lista "Pravda" koji slovi kao blizak Nikoliću.

Zato smo za tu saradnju znali odranije, ali to su dve propale nacionalističke opcije na delu koje ne mogu da vode Srbiju ka Evropskoj uniji. To je saradnja od koje mi građani u ovom delu zemlje nemamo nikakvu korist.


Zašto kažete nacionalističke, kada je lider SNS-a jasno iskazao proevropski stav?
- To je susret dvojice gubitnika koji su pokazali ko su i šta su, a znamo po ranijim primerima na Balkanu koliko su štete doneli nacionalisti. Naša budućnost je u EU, čiji smo i geografski deo i u evropskim integracijama gde ima dovoljno prostora da se zadrži nacionalni identitet.


Na osnovu čega Zukorlića nazivate nacionalistom, ako je on verski vođa?
- Ne može neko da bude verski vođa sa političkom pričom. On je zloupotrebio veru, jer ne skida versku kapu ni odoru, a iz usta mu izlaze političke priče.

Svako ko je pozitivno orijentisan prema Novom Pazaru i Sandžaku ne bi zvao Zukorlića za komentare po raznim osnovama. Mogu da pitam samo da li čelnici Srpske pravoslavne crkve izlaze iz okvira verskih tumačenja i komentarišu sve i svašta i da postavim pitanje zašto se to sa Zukorlićem radi, ako neko ko to radi nije zlonameran.


Pre Nikolića, sa muftijom Zukorlićem koketirao je lider LDP-a Čedomir Jovanović?
- Sve je to klasična borba za glasove, a oni misle da im je dovoljno, makar koliko da skupe. Šta da kažem nego da slično sa sličnim ide. Pre Nikolića i Zukorlića je i Sulejman Ugljanin je išao u koaliciju sa Vojislavom Koštunicom, samo što se kod Zukorlića sada politika meša i u veru.

Biće kažnjeni na izborima

 

Kakav će biti odgovor građana na ovakva zbližavanja?
- Takvi politički egzibicionizmi će biti kažnjeni na izborima, jer se njima ponižava narod. Ubeđen sam da je narod u Novom Pazaru i Sandžaku proevropski orijentisan i da mu je stalo do EU koja, kao što znamo nema granice, pa je to za njih spas jer će se spojiti sa rodbinom i prijateljima koji žive u crnogorskom delu Sandžaka i u BiH.


Narod se osvestio


Kakav je odziv na popis stanovništva?
- Bojkot je na nivou statističke greške, što pokazuje i koliko Zukorlić nema uporište u našem kraju. Narod se osvestio politički i niko njime ne može da manipuliše zarad sopstvenih interesa.Tačno je da su popis i izbori dve različite stvari, ali Zukorliću nije pošlo za rukom da putem dve TV stanice ubedi ljude da se ne odazovu popisivačima. Nisu poslušali, jer ko bi da se ne evidentira i da sledećih deset godina do novog popisa ne postoji.

POVEZANE VESTI

Subota 08.10.2011. 14:33
Bravo gradonacelnice , pokazi Srbiji da nije cela Raska Zukorlic !
Subota 08.10.2011. 15:43
Tomu zombija i muftiju "provalili" cak i Turci, tendencija u javnosti sa velikim porastom. Neka proba zombi da promeni ime partije (opet), mozda i sacuva strateski procenat...ako se zuti glodari sa ovim sloze!?
Subota 08.10.2011. 16:01
Nisu oni davljenici, nego ovaj narod jadni. Sta nam je Vlada priredila za ovih 11 godina pitam se smao kako se vec nismo podavili u njihovim glupostima. Cim neko uradi nesto sto se tice naroda odmah se digne galama, prica se o izdajama i spletkarenju, i to je nista drugo nego samo jos jedan dokaz da ova Vlada ima potpunu kontrolu medija, a kao sto vidimo i narucioci su analiza raznoraznih analiticara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online