Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 07.10.2011.
00:53
Vestionline A

Homen: Uhapsiti kriminalce sa severa KiM

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen izjavio je danas da na severu Kosova i Metohije postoje multinacionalne organizovane kriminalne grupe, koje imaju svoje lidere, koji provociraju sukobe, koristeći političku situaciju i da je u interesu Srbije da se u saradnji sa Euloksom oni što pre uhapse.

Sever Kosmeta kriminalna oaza: Slobodan Homen

"U najboljem intersu Srbije i severa Kosova je da se te kriminalne grupe što pre uhapse jer to šteti i Srbima na Kosovu i Srbiji u celini i njenom pregovaračkom procesu", rekao je Homen u emisiji "Jedan na jedan" RTV Vojvodina.

Nijedna organizovana kriminalna grupa ne predvodi narod, koji opravdano protestuje, ali da želi da provocira i da zloupotrebi proteste i izazove sukobe, koristeći političku situaciju, to je tačno, rekao je Homen.

On je podvukao da je Vlada Srbije ocenila da paljenje prelaza Jarinje nije ni put ni način i da ništa ne može dobro doneti Srbiji, a naročito se to odnosi na sukob sa Kforom i da ako to neko uradi onda mora i da odgovara.

"Mi imamo relevantne podatke i postoji osnov da da se vodi postupak i da to bude obelodanjeno kada se skupe činjenice i dokazi", rekao je Homen.

Homen je ukazao da svi oni koji provociraju sukobe moraju da odgovoraju, ali da su to uglavnom osobe sa severa Kosova, a da Srbija tamo nije nadležna, već UNMIK i Euleks.

"Sever Kosova je zona nekažnjivosti, ta lica već godinama ne prelaze na teritoriju Srbije i mi možemo da zaštitimo naše građane i pokrenemo postupak samo kroz saradnju sa Euleksom", podvukao je Homen.

Vlada je tražila, podsetio je Homen, da UNMIK i Euleks sprovedu jednu objektivnu istragu iz koje će se jasno utvrditi ko je odgovoran.

"Koha Ditore": Srbi grade puteve za šverc

 

"Srpski kriminalci su na severu Kosova počeli izgradnju novog alternativnog puta u blizini prelaza Brnjak, prema centralnoj Srbiji, radi nastavka šverca robe", objavio je prištinski list "Koha Ditore".


Pozivajući se na neimenovane izvore, "Koha" piše da put nije sasvim nov i da je na njemu 2007. godine ubijen mladić Marko Patrić, pošto je odbio da plati reket Zvonku Veselinoviću, koji se u poslednje vreme navodi kao vođa kriminala na Kosmetu.


Prema tim izvorima, naoružani kriminalci obezbeđuju alternativne puteve, kako bi sprečili intervenciju Kfora, piše "Koha Ditore".

Petak 07.10.2011. 02:12
Auu jbt izgleda da je Dragomir Anđelković bio u pravu kada je rekao da se plaši da će SAD, EU i Šiptari rešiti "problem" srpskog naroda sa severa južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija ali u dosluhu sa Beogradom tj uz saglasnost Beograda.Čoveče koliko smo se srozali! Čuj ovo kriminalci sa severa! U okupiranoj Prištini instalirana je teroristička Vlada tzv Kosova na čelu sa čovekom koji je višestruki ubica, trgovac oružjem, drogom i belim robljem uopšte se i ne spominje bilo šta o njegovim zlodelima a izmišljaju se neki kriminalci na severu KiM.Primetite recimo kako se u medijima više i ne upotrebljava termin administrativna linija nego termin granica. Srbijo...bedo!
Petak 07.10.2011. 12:50
Nije mi jasno jel ce da cinkate siptarima koga da uhapse ili ce da posaljete nasu policiju da ih pohapsi. Za ovo drugo nemate petlju , ovo prvo je verovatnije.
Petak 07.10.2011. 08:35
Da u ovoj drzavi postoji nezavisna policija i sudstvo ovakvi likovi bi vec bili na robiji . Ovako oni seru ono sto Tadic zbog izbora ne sme da kaze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online