Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 06.10.2011.
12:55
B92 A

Ðilas: Metro nije predizborni projekat

Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas izjavio je danas da projekat izgradnje metroa u glavnom gradu Srbije nije predizborni projekat, jer taj projekat neće biti završen do proleća naredne godine, kada budu bili održani izbori.

"Ovaj projekat nije predizborni iz prostor razloga što do izbora na proleće naredne godine građani neće ništa konkretno videti. Početak radova očekujemo za dve godine, a prvu liniju 2017., odnosno po završetku mandata sledeće skupštine i gradonačelnika”, rekao je gradonačelnik Beograda na sednici Skupštine grada na kojoj poslanici raspravljaju o projektu “Beogradski metro”.

Hoće li metro neutralisati beogradske saobraćajne kolapse?: Dragan Đilas

Ðilas je apelovao na sve odbornike, bez obzira da li su na strani vlasti ili opozicije, da projekat izgradnje metroa bude zajednički, budući da je reč o najvažnijem infrastrukturnom projektu u poslednjih nekoliko decenija.

“Apelujem na sve odbornike da ovo bude zajednički projekat i da jednog dana kada bude završen kažemo da smo svi bili deo price koja je rešila problem saobraćaja u Beogradu”, istakao je Ðilas.

Ðilas je objasnio da će prva linija metroa biti od Zemuna do Ustaničke, da će u pitanju biti klasičan metro, koji se neće ukrštati sa drugim vrstama saobraćaja i koji će delom prolaziti pod zemljom, a delom nad zemljom.

Konkretni detalji, prema njegovim rečima, biće definisani studijom izvodljivosti koju treba radi francuska kompanija “Egis Rail”, a za koju je Francuska spremna da izdvoji tri miliona evra.

On je podsetio da je saradnja Francuske i Srbije na izgradnji metroa definisana Strateškim sporazumom koji je potpisan u aprilu ove godine, a koji bi u republičkom parlamentu trebalo da bude ratifikovan u novembru.

Ðilas je objasnio da postoje tri mogućnosti za finansiranje izgradnju metroa, a da je najrealnija ona po kojoj će francuska strana da obezbedi sredstva za izgradnju sistema, a srpska finansira građevinske radove.

Ðilas je napomenuo da sa francuskom stranom neće razgovarati političari, već stručnjaci koje će predvoditi gradski arhitekta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2011. 13:03
secam se kako su SPS-ovci pompezno najavljivali njihov metro kod Vuka,od cele price dobili smo obicnu voznu liniju.Kao sto vidim i ovde ce se istorija ponoviti.
Četvrtak 06.10.2011. 21:29
I tako...Nakon najskupljeg mosta, red je da dobijemo i najskuplji metro na svetu. To valjda tako ide - duo pakovanje, k'o ulosci. E, vala, ionako ovaj Djilas dodje kao tampon - nema gde ne moze da se zavuce.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online