Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 06.10.2011.
12:17
Vestionline A

"Priština provocira, Rusija štiti srpske interese"

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin ocenio je da potezi koje su prištinske vlasti preduzele proteklih nedelja predstavljaju provokaciju i da "ni Priština, ni međunarodne organizacije, posebno Euleks i Kfor, nemaju mandat za sprovođenje jednostranih koraka".

"Rusija će i ubuduće nastaviti da pruža Srbiji svestranu pomoć u zaštiti njenih legitimnih prava u vezi sa Kosovom", istakao je Konuzin u intervjuu "Geopolitici".

Rusija se neće mešati, ali nema smisla da Srbija uđe u NATO: Aleksandar Konuzin

Upitan kako gleda na mogućnost ulaska Srbije u NATO, Konuzin je odgovorio je stvaranje strategije bezbednosti pitanje koje je striktno u nadležnosti Srbije i njenog rukovodstva i da se Rusija u to ni u kom slučaju neće mešati.

On je, međutim, dodao da Moskva ne vidi ni vojni ni politički smisao za ulazak Srbije u NATO. "Kao što je poznato, Rusija u celini ima negativan stav prema širenju NATO, koji je, pre svega, vojni savez", podsetio je Konuzin.


On je ocenio da su odnosi Srbije i Rusije u usponu. "Imamo redovne političke kontakte, realizuju se investicioni projekti, stabilno raste trgovinska razmena, povećava se broj ruskih kompanija koje deluju na ovim prostorima, diverzifikuju se oblasti zajedničke privredne delatnosti", istakao je ruski ambasador.

Bajke o prodaji NIS-a


Primedbe da je Srbija jeftino prodala ruskoj strani većinski paket NIS Konuzin je ocenio kao "provokacijske političke bajke za naivne i neupućene". Prema njegovim rečima, "takve bajke namerno šire oni kojima ne leže na srcu bliske veze Srbije i Rusije".


"Kupovina NIS od strane ruskog investitora spasla je tu kompaniju, kao prvo, od toga da je kupi neka druga strana kompanija, koja je, kako sam obavešten, htela da uništi srpskog konkurenta", naveo je Konuzin.

On je ocenio i da su rezultati delatnosti NIS sa novim ruskim rukovodstvom impresivni.
"Dovoljno je navesti da NIS daje 13 odsto od ukupnih prihoda za budžet Srbije", zaključio je Konuzin.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2011. 12:52
Vlada Srbije koja ne saradjuje sa Rusijom ne moze biti normalna Vlada!
Četvrtak 06.10.2011. 13:13
ima li ovde srba? konuzin zapita , a hrvat koji zastupa interese srbije ga prekide. ima li ovde srba je pitanje koje svaki srbin iz srbije u beogradu posebno treba da postavi , kako bi se zaustavila marginalizacija srba iz srbije u sred srbije. njihove drzave se otcepise , al svi ostase da nam vladaju. al bar da su uspesni za srbiju . hvala konuzinu,pitanje je bilo na mestu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online