Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 05.10.2011.
15:09
Beta A

"Srbiji potrebno nacionalno jedinstvo"

Srbiji je danas, 11 godina od demokratskih promena, nacionalno jedinstvo važnije i potrebnije nego ikad, rekla je potpredsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Milica Radović posle polaganja venca na spomenik Jasmini Jovanović, nastradaloj u demonstracijama 5. oktobra 2000. godine.

"Jedno je sigurno, da smo tog 5. oktobra 2000. bili jedinstveni i da nam tada jedinstvo nije manjkalo. Činjenica je da od 5. oktobra pa do danas nisu ostvarena sva očekivanja i ciljevi. Obaranje Miloševićevog režima je bio samo jedan u nizu problema koje je trebalo rešiti. Iza nas su nažalost ostali krupni problemi", kazala je Radovićeva novinarima u Beogradu.

Milica Radović i Andrija Mladenović na čelu delegacije DSS-a

Ona je rekla da Kosovo nije jedina potvrda nacionalnog nejedinstva jer, navela je, Srbija danas nema nacionalni konsenzus ni oko jednog važnog pitanja, uključujući pitanja evropske integracije i iznalaženja rešenja za tešku ekonomsku situaciju.

Radovićeva je kazala da se danas na celoj teritoriji Srbije ne živi slobodno, da "Srbe na Kosovu danas ubijaju, ranjavaju i da se na njih puca" dok, kako je navela, ostatak Srbije potpuno mirno gleda na to što se dešava na jugu Srbije.

"Mislim da nam nedostaje solidarnost, nacionalno jedinstvo koje smo imali u jednom vrlo važnom trenutku i periodu u našoj modernoj istoriji", kazala je potpredsednica DSS.

Ona je ocenila da bez nacionalnog jedinstva nije moguće ostvariti nijedan budući cilj niti sačuvati ono što je do sada postignuto.

Radovićeva je kazala da su predstavnici DSS danas okupili kraj spomenika Jasmini Jovanović da bi 11 godina nakon petooktobarskih demonstracija odali počast Jasmini i da bi se svi prisutni podsetili na važnost vrednosti za koje su se tada borili a kojima i danas treba da streme.

"Jasmina je uvek sa nama i ona nam ukazuje da su sloboda i demokratija vrednosti iznad svih, da je neophodno da budemo jedinstveni da bismo te ciljeve mogli da ostvarimo", navela je Radovićeva.

Pored Milice Radović u parku u Beogradu kod Mostarske petlje okupili su se i poslnici DSS.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 15:32
Sada je kasno jer nema više onih 60 milijardi evra što je DOS razvukao po svojim jazbinama. I nisu krupni problemi ostali iza nas nego su upravo ispred nas. Kada govore o Kosmetu mogli bi da obaveste javnost da su ćutali kada je Boki prihvatio rezoluciju EU o Kosmetu da Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe.Jasno da je Boki dao Kosmet za EU, a opozicionari su mudro ćutali da bi preko Kosmeta skinuli Bokija. To je prljava igra u fazonu srpskih političara. Milošević je kao političar za sve njih Anđeo sa neba, narod je bio sa njim načisto u svakom momentu.
Sreda 05.10.2011. 15:20
Sva ocekivanja i ciljevi?! A sta je ostvareno, osim sto ste upalili skupstinu i Gospodina Milosevica izrucili kao stoku srpskim dzelatima? U cemu se ogledalo to "jedinstvo"obilno potpomognuto Sorosevim dolarima, osim u raspodeli istih i jedinstvenoj zelji da se vi popnete narodu na grbacu umesto onih prethodnih? Srbiju ste ponizili, unazadili, rasparcali, prezaduzili i sveli pod protektorat vasih zapadnih sponzora. Bravo za "promene".
Sreda 05.10.2011. 15:37
Srbiji je potrebno politicko jedinstvo, iskljucivo je rec o politickoj odgovornosti i krivici, nestavljajte u taj vas prljav kos naciju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online