Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 04.10.2011.
21:33
Beta A

"Zbog Dačića bi mogli da stradaju Srbi na severu Kosova"

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković izjavila je da izjava potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića da postoje dva Kosova - srpsko i albansko, dodatno zaoštrava situaciju i uznemirenom narodu uliva lažnu nadu.

Rada Trajković
 

"Sve dok budemo tako govorili, to će stvarati animozitete, neprijateljstva između Srba i Albanaca, što će dodatno zaoštriti stanje i u već uznemirenom narodu ulivati neku lažnu nadu. Kao rezultat toga može se pojaviti i stradanje Srba na severu Kosova", rekla je Rada Trajković.


Trajkovićeva je dodala da svaki političar u Srbiji, a posebno predstavnik institucije, mora da ima odgovrnost za posledice koje njegove izjave mogu izazvati.


"To je bila lepa predstava za predizbornu kampanju, ali vrlo loša u smislu stabilizacije Srba na Kosovu", kazala je Trajković.


Dvostruka politika Srbije

Prema njenim rečima, država Srbija je u kontinuitetu od 1999. godine imala stav: "jedan narod, a dve politike", odnosno Srbija je imala jednu politiku za sever Kosova, a drugu za jug Kosova.


Ona je istakla da je to međunarodna zajednica, a pre svih NATO, tolerisao, a priča da sever Kosova čuvaju "nekakvi momci sa mosta" ovoga puta se pokazala kao potpuno netačna.


Ta priča je, kazala je Trajkovićeva, u mnogome razvejala iluziju kod Srba na severu Kosova da su oni završili posao, da oni nikada neće i da njih niko ne može naterati da budu deo jedinstvenog prostora Kosova i Metohije. Kako je rekla, ta politika sada je, nažalost, potpuno propala, ali je teško što za posledicu ima stradanje naroda.


NATO hoće što pre da reši probleme

Prema njenim rečima, NATO hoće što brže rešavanje problema koje podrazumeva neki vid integracije severa unutar Kosova i Metohije. Ona je ocenila da onoga trenutka kada NATO dođe na granicu i kada ponudi bezbednost carini i Kosovskoj policiji, makar jednom policajcu, to je simbol integracije i od tog trenutka međunarodna zajednica nikada se ne vraća nazad.


Rada Trajković je rekla da je naglasila da "svi znaju da, bez obzira kako se reši pitanje severa Kosova, da će Kosovo ostati bez jednog dela Srba", odnosno da će se broj Srba smanjiti makar u tom trenutku.


"Kada bi došlo do podele, Srbi ispod reke Ibar bili bi proterani... Ako dođe do integracije svakako znamo da će jedan deo Srba otići", rekla je Rada Trajković i istakla da je najteža borba borba za opstanak Srba na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.10.2011. 21:49
Radojka rajke radodajke rado si se taciju dala i pod njegova svirala zaigrala!
Utorak 04.10.2011. 21:59
Naravano da će otići Srbi koji su zaposleni u organima koje Srbija mora da rasformira kao paralelne po rezoluciji EU od 19 januara. Od čega ljudi da žive kada Slobodan Petrović ima obavezu da u organima države Kosovo zaposli one Srbe koji su glasali za njega. Što se Dačića tiče on je samo pokazao još jednom svoju plitkoumnost i šibicarenje pred izbore. Baš njegovim i Bokijevim neustavnim prihvatanjem rezolucije EU šiptari su dobili Kosmet na tacni, legalno i uz blagoslov u Briselu. Ne pitaju se njih dvojica više ni u Briselu a još manje u Prištini. Pitaće se samo kod inspektora zbog protivustavnog delovanja i podrivanje teritorijalnog integriteta drćžave.
Utorak 04.10.2011. 23:23
Ti si svoje odavno otpevala...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online