Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 04.10.2011.
11:08
B92 A

Dekan: Zaposlio sam "samo" troje

Dekan Medicinskog fakulteta Milan Višnjić priznaje da je zaposlio samo svoju sestru 2001, snaju, inače profesora srpskog jezika i književnosti, koja radi kao lektor u časopisima koje fakultet izdaje, kao i majku svog zeta, koja radi kao spremačica u kabinetu za Urgentnu medicinu, a ujedno i vodi administraciju tog kabineta.

Dekan Medicinskog fakulteta: Milan Višnjić

On naime tvrdi da ga za nepotizam optužuju zbog toga što je pokrenuo aferu "Kolubara" u niškom Kliničkom centru i optužio svoje kolege da zarađuju više od pola miliona dinara, za prekovremeni rad sa obolelima od multipleskleroze.

"Ja jesam zaposlio tri člana svoje porodice, ali ne zaboravite, ja sam primio bar 50 administrativaca, na moj fakultet, valjda od tih 50 sam mogao da dovedem nekog svog, a po Zakonu o radu, nisam dužan da raspisujem konkurs", kaže Višnjić.

Međutim, na niškom Medicinskom fakultetu kao asistenti rade i ćerka i zet dekana, ali Višnjić tvrdi da je njegov zet tu primljen još pre nego što je upoznao njegovu ćerku.

"Moja ćerka je profesor matematike, radi na farmaciji kao asistent za informatiku. Primljena je kao saradnik, nije završila medicinu, nisam joj ja završavao ispite." objašnjava Višnjić.

Na pitanje kako to da i njegiv sin radi na istom fakultetu kao docent, Višnjić odgovara: "Što se tiče mog sina, on je izabran za docenta, izbor vrši Univerzitet, a ne fakultet. On inače radi u Zavodu za javno zdravlje."

On smatra takođe i da je u svih 5 mandata posao dekana radio korektno i kaže da je ponosan na sve što je uradio za Medicinski fakultet. On veruje da je priča o nepotizmu u njegovom kabinetu započeta zbog toga što je prošle nedelje kao predsednik Stručnog saveta niškog Kliničkog centra govorio o tome da neki hirurzi mesečno zarađuju i više od pola miliona dinara, jer navodno imaju dodatni rad od 40 sati dnevno.

U upravi Kliničkog centra odbacili su njegove navode.

Utorak 04.10.2011. 11:54
ma, zabole te K. i drugi bi da su na tvom mestu. cemu tolika frka.
Utorak 04.10.2011. 11:17
Само троје ?! Честитам, мада знаш, могао си и четворо, ма шта је то, један мање-више ! Колико њих су завршили највише школе, па немају посао, а ти оно, ИДЕМО ПРЕКО ВЕЗИЦЕ ! Јебига, може ти се, а ?! Г О В Н О Ј Е Д НО ! ЈОШ СЕ ПРАВДА КАО ШОЈИЋ КАДА КАЖЕ ЧЕТИРИ, А ДИГНЕ ПЕТ ПРСТИЈУ, али и тај исти Шојић је за ВАС, доктор наука ! ФУЈ!
Utorak 04.10.2011. 11:26
A da li znate koliko mladih i kvalifikovanih ljudi cami na birou za zaposljavanje,bez ikakve nade?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online