Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 04.10.2011.
14:24
Beta A

"Srbija je talac licemerstva"

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da su svakodnevni politički incidenti predstavnika vlasti posledica nervoze, jer slabi magnetizam koalicije.

Predsednik Srbije Boris Tadić je najodgovorniji za lošu situaciju u zemlji i politiku dvostrukih aršina: Čedomir Jovanović
 

"Svakodnevni politički incidenti su posledica nervoze, jer slabi magnetizam koalicije, jer vide da sve ovo vodi potpunom raspadu", rekao je Jovanović za Radioteleviziju B92.

On je javne nastupe potpredsednika Vlade Ivice Dačića nazvao "malo morgen" pristupom politici, koji su obeshrabrujući i skupo koštaju Srbiju. Jovanović je istakao da je danas više zabrinut zbog loše situacije u zemlji nego 5. oktobra 2000. kada je poražena politika Slobodana Miloševića.

"Danas živimo u Srbiji koja je nesposobna da se modernizuje, gotovo smo uništili sami sebe i gotovo sve oko nas i za sve nam je kriv Milošević", dodao je on.

Lider LDP je ocenio da je za lošu situaciju u zemlji i politiku dvostrukih aršina najodgovorniji predsednik Srbije Boris Tadić, koji je, kako je rekao, centralna figura koju svi nesebično podržavaju tri godine.

Govoreći o otkazivanju Parade ponosa, Jovanović je ocenio da je rečeno mnogo pogrešnih stvari.

"Danas je Srbija talac nemoći društva, licemerstva i podmuklosti politike. Nisu policajci trebali da štite ljudska prava, već predstavnici zemlje, predsednik, premijer, patrijarh, rektor", naveo je lider LDP-a.

Ahtisarijev plan je rešenje za Kosovo

Dodao je i da država ne može da utiče na ekstremiste na severu Kosova i da nema hrabrosti da to kaže.

"Insistiramo da se odnosi Beograda i Prištine regulišu na osnovu Ahtisarijevog plana", istakao je on.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.10.2011. 14:34
ti si deo te koalicije, poznata kao belocrvenozuta kuga. preterao si sa poslom, vise ne radis na gram. nego na tone - poslova. cuti i smrci...
Utorak 04.10.2011. 14:30
Opet ovaj cigo.pricaj samo ti.vala izdrzacemo do marta i tebe i ove druge.e onda vam slede izbori i odlazak u zaborav a nekima sledi prdekana
Utorak 04.10.2011. 14:34
Čedomoru nije jasno da to što on hoće na Kosmetu vlada Srbije može da sprovede samo ako pošalje svoju žandarmeriju da smiri Srbe jer "pregovarač" Stefanović više nije poželjan. Vlada koja je po rezoluciji EU od 19 januara pristala da rasformira svoje organe je izdala Kosmet.Prihvatanjem carine, pečata i dokumenata je implicite priznala simbole državnosti Republike Kosova. I neka prestane da brani Miloševića neće mu to umiriti savest i ako je sam rekao "ruke su mi prljave, ali savest mi je mirna". Smrad jedan, uprljače neko ruke i sa njim kada počne lom, ali onome će stvarno savest biti mirna. Iz poderanih patika u odela Boss i gomilu telohraitelja, neka objavi recept za uspeh.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online