Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 04.10.2011.
18:18
Đ. Barović - Vesti A

Šešelj tužio tužioce

Vojislav Šešelj podneo je Haškom tribunalu krivičnu prijavu protiv dvojice visokih zvaničnika haškog Tužilaštva, tužioca Darila Madisa i zamenika šefa pretpresnog odeljenja Tužilaštva, Boba Rida zbog obelodanjivanja identiteta zaštićenog svedoka iz procesa protiv lidera radikala.

Šešelj je u prijavi, kao dokaz, priložio nekoliko tajnih depeša američke ambasade u Holandiji koje je nedavno objavio Vikiliks, a u kojima se navodi da su Madisa i Rid američkim službenicima ne samo obelodanili identitet jednog od zaštićenih svedoka, VS 1033, već i mnoge druge pojedinosti iz procesa koji se u Tribunalu vodi protiv lidera radikala.

Sprečiti izbor za
predsednika Srbije?!

 

Aleksić ističe da je u više tajnih depeša iz američke ambasade u Holandiji predmet razgovora bio proces protiv Šešelja.


- Nekada bi predstavnici Tribunala američkim zvaničnicima predlagali kakvu strategiju sud treba da ima prema Šešelju, a jedna od depeša otkriva da se na sastanku visokih predstavnika SAD i Francuske, 1. decembra 2006. godine, sem o situaciji na Bliskom
istoku, ozbiljno razgovaralo i o tome da na svaki način treba sprečiti Šešelja da postane predsednik Srbije - navodi Aleksić.

- Šešelj je osuđen na 15 meseci zbog mnogo manjeg prestupa, a ako Haški tribunal želi da pokaže objektivnost, onda će morati da kazni ove tužioce jer su prekršili ne samo propise ovog suda, već i Ujedinjenih nacija - kaže jedan od članova Šešeljevog tima odbrane, Boris Aleksić.


Nezavisni istražitelj trebalo bi do 7. oktobra da dostavi Haškom tribunalu prikupljene dokaze na osnovu druge Šešeljeve prijave protiv tužioca ovog suda - o zastrašivanju svedoka, a Boris Aleksić kaže da će od rezultata te istrage zavisiti i dalji tok suđenja Šešelju.

- Ukoliko ovaj istražitelj utvrdi da postoje elementi za pokretanje postupka protiv tužilaca, to će umnogome iskomplikovati proces protiv Šešelja, jer će se opravdano postaviti pitanje svih dosadašnjih dokaza. Međutim, jako je čudno ne samo to što niko ne zna ko se bavi tom istragom, već i što nas niko nije kontaktirao povodom te istrage. Zato se plašimo da bi, i pored brojnih dokaza, ovaj slučaj mogao da bude odbačen, jer Haški tribunal očigledno nema želje da utvrdi istinu, a pogotovo ne da se zamera i na optuženičku klupu izvede Amerikance - tvrdi Aleksić i dodaje da Šešelj sasvim sigurno neće izvoditi dokaze odbrane.

- Ostaje da se zakaže datum izvođenja završnih reči odbrane i tužilaštva, a plašimo se da će se i to prolongirati jer neko je očigledno dao nalog Tribunalu da Šešelja ne pušta pre okončanja problema na Kosovu, ali i parlamentarnih izbora u Srbiji - zaključuje Aleksić.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.10.2011. 18:25
Zasto ovaj covek nevin trune u zatvoru?
Utorak 04.10.2011. 19:33
Još u junu mesecu trebao je Šešelj koji se brani sam i tužilaštvo da iznesu završnu reč. Onda u toku jula, a svakako pre godišnjih odmora u augustu mesecu je trebala da padne presuda koja bi obzirom na dužinu pritvora bila izlaz na slobodu Dr.Šešelja.Čak je baba Nataša Kandić prognozirala da će do kraja leta Šešelj biti u Srbiji. Ali se zamrsila stvar oko Kosmeta, pečata, dokumenata, odustali glodari pa pristali 02 septembra i sve se pomerilo dok se to ne okonča. Žutocrveni glodari se najiskrenije nadaju da će u Hagu Šešelja ubiti kao Miloševića jer njegov povratak znači za njih tešku robiju i gubitak pokradene imovine. SRBIJA ČEKA ŠEŠELJA.
Utorak 04.10.2011. 19:36
Nista novo, ali dobro je da se uvere i oni koji su sumnjali u pristrasnost ove americke institucije. Naravno, amerikanci nece za sada na optuzenicku klupu, ali ceka ih kad tad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online