Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 02.10.2011.
03:29
Večernje novosti A

Devica za 500 evra

Svi bi da budu prvi! A kad to nije realno, nastupa medicina i čuvena rekonstrukcija himena. Koliko je devičanstvo na ceni govori nezvanični podatak da se u Srbiji više od 1.000 žena godišnje podvrgne ovoj intervenciji.

Novi himen pravi se od ostatka starog i sluzokoće i ušiva se tankim koncem...

- Ove intervencije nisu rezervisane samo za patrijarhalnije delove Crne Gore, BiH, Kosova, Novog Pazara, Raške, već se na himenoplastiku odlučuju i gradske devojke - priča dr Dušan M. Protić, ginekolog i akušer klinike “Protić“.


- Razlozi su vrlo različiti. Na ovaj potez se odlučuju zbog prigovaranja partnera, porodičnih i verskih običaja... Imao sam i studentkinje prava i medicine, od 23 godine. Probale su, razočarale se i hoće nevine da se udaju.

Novo devičanstvo košta od 500 evra i obično ga vraćaju devojke stare od 20 do 23 godine. Neke preporuke lekara su da se intervencija uradi najkasnije mesec dana pred “svečani“ čin. Tada je krvarenje zagarantovano.


- Novi himen pravi se od ostatka starog, ali i sluzokože. Ušiva se tankim koncem, koji se razgrađuje - objašnjava naš sagovornik. - Sama intervencija traje oko pola sata, ponekad, međutim, i duže. Kod nas se godišnje na klinici odradi od 50 do 80 intervencija. Himen može i nekoliko puta da se obnavlja.
 

Zatezanje

U krajevima gde je devičanstvo najveće blago, ako himen ne pukne prve bračne noći, može da izbije čitav skandal, jer mlada možda nije nevina. Kako nam je rekao dr Protić, da ne bi došlo do ove situacije nevine devojke dolaze na zatezanje himena, kako bi lakše pukao.

Mnogi ovu plastičnu operaciju smatraju prevarom veka. Većina protivnika jesu upravo ti koji su “prevareni“ - muškarci. Mnogi psiholozi smatraju da muškarci traže nevine devojke za ženidbu, jer se groze poređenja s drugima.


Prema rečima dr Protića, moralno ili ne, to je legalna intervencija isto kao i ugradnja silikona. Vodeći se ovom logikom, prevara je i svaka plastična operacija muškog polnog organa.


- Pitanje morala je široka stvar. Onda nije moralno ni da se ide na plastičnu operaciju podmlađivanja - ističe dr Protić. - Uvek postoji za i protiv. Ako se neko, međutim, oseća bolje posle toga, zašto ne bi radio na sebi. A imam utisak i da se broj ovih intervencija povećava, naročito posle serije “Ranjeni orao“, koja je na neki način probudila savest i moral kod devojaka.


Dok pojedini stručnjaci opravdavaju himenoplastiku, jer damama pruža “drugu šansu“, drugi je osuđuju - zbog uništavanja dostojanstva žene.

Nedelja 02.10.2011. 05:43
Odlucio Mujo da se zeni i hoce nevinu. Skonta on kako da utvrdi je li nevina. Pokazat ce joj onu musku stvar ,ako zna sta je to ,znaci nije nevina.Upozna on dijevojku ,odvede je u sobu, skine se ,pokaze onu stvar i pita je: - Sta je ovo? _Q...c - kaze dijevojka -Hajde ti kuci. Dok ti znas sta je ovo... Tako jednu,drugu trecu sve dok ne upozna Fatu Odvede on Fatu u sobu i pita: Sta je ovo Fato? Fata samo slegne ramenima i u nedoumici vrti glavom. Super,evo je nevina. Mujo se ozenio,prva bracna noc,sad ce Mujo da uci Fatu seksu. Skinese on pokaze na onu stvar i kaze -Fato ovo ti je Q...c Fata: -Sta? To tebi Q...c?
Petak 21.10.2011. 15:02
usivanje...pljuc !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online