Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 28.09.2011.
18:12
Vestionline A

Srbi iz Zupča: Borise, obrati se!

Oko 2.000 Srba okupljenih pored barikada u selu Zupče, kod Zubinog Potoka, zatražilo je danas od predsednika Srbije Borisa Tadića da kaže šta će država i on uraditi posle jučerašnjeg sukoba Kfora sa Srbima.

"Pitali smo Tadića pre mesec i po šta će država učiniti ukoliko kosovska policija, Kfor i Euleks oružjem krenu na Srbe, odgovorio nam je (Tadić) da će o tome odlučivati ako se to dogodi i kada se dogodi", rekao je na mitingu predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, član Demokratske stranke Srbije.

Traže podršku predsednika Srbije: Srbi sa severa Kosmeta

Ristić je naveo da su juče vojnici NATO pucali na državljane Srbije na delu njene teritorije - Kosovu.

"Želimo odgovor na pitanje šta će država uraditi ako se puca na njene državljane? Deo odgovora kojim ne možemo biti zadovoljni, dobili smo sinoć", rekao je Ristić podsetivši da je Tadić u saopštenju pozvao Srbe i Kfor da budu mirni i uzdržani.

"Mi jesmo mirni - puna dva meseca mirno stojimo na barikadama, ali nam je potreban odgovor države šta će ona preduzeti protiv onih koji ne miruju i koji oružjem nasrću na Srbe da bi ih ubili. Mi nećemo da budemo žrtve nikakve kandidature, pa ni kandidature naše države za ulazak u EU", rekao je Ristić.

Ristić je pozvao rukovodstvo Srbije da se izjasni šta mu je preče: građani ili nada u EU, i da odgovori da li je Kosovo deo Srbije, i da li će braniti građane kao što ih brani u Beogradu ili Kraljevu. Predsednik Opštine Zubin Potok je pozvao Srbe na uzdržanost i mir, i upozoio ih "ne nasedaju na provokacije".

Vladika raško-prizrenski Teodosije je pozvao građane na barikadama da se "bore hrišćanski, poput predaka". Na mitingu je ponovljeno da Srbi "neće pristati da žive u albanskoj državi".

Sreda 28.09.2011. 18:20
Ako hoće da Boris postupi kao u Beogradu, onda će biti bijeni od Dačićevih žandara jer su protiv onoga što traži EU. Bolje da ga ne prizivaju jer ko traži đavola taj ga i nađe. Kuper je već jasno rekao da razgovora o Jarinju i Brnjaku nema. Još malo fali da traži intervenciju iz Beograda protiv kriminalnih srpskih struktura koje istrčavaju pred cev dok vojska vežba bojevo gađanje.
Sreda 28.09.2011. 19:58
GDE SRBI TREBA DA ZIVE da bi anglosaksonci,nemci .....bili zadovoljni je pitanje koje mora biti upuceno ovim silama . srbi su proterani iz hrvatske ,sa kosova/ostao sever kosova/ ,iz bih-a. doseljeni su u srbiju. iseljavanje i doseljavanje u srbiju traje od 45-e, kada je tito citave krajeve hrvatske,biha,kosova ocistio od srba dajuci mnogima privilegije,stanove kakve nisu mogli ni zamisliti,funkcije i plate u beogradu za sluzenje jugoslovenskom anrtisrpskom komunizmu.
Sreda 28.09.2011. 22:29
Ljudi, kazem vam da je jedini nacin, da organizujemo masivan civilni skup na granici KiM! Ako je u nama ostalo imalo ponosa i vjere u SRBE onda to moramo pokazati svijetu! Ovo je jedinstvena prilika da se svi srbi ujedine i gdje je to najbolje uraditi ako ne na KOSOVU. Kako rece jedan mudar covjek nekada davno: "Svi putevi u Srbiji vode na Kosovo, sinko" Dajte ljudi da se organizujemo!!! Pa za Boga to je nasa krvava zemlja i nas narod kome je dosao zadnji cas!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online