Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 26.09.2011.
18:41 >> 22:33h
Beta A

Kfor uklonio jednu barikadu kod Jarinja

Vojnici Kfora su u ponedeljak uveče buldožerom uklonili šljunak kojim su Srbi preprečili glavni put kod administrativnog prelaza Jarinje, ali su kasnije odustali od uklanjanja druge barikade koju su Srbi postavili na glavnom putu na administrativnom prelazu Jarinje, pošto je prva bila uklonjena. Kako javlja izveštac agencije Beta, vojnici Kfora su se povukli i uklonili svoju mehanizaciju.

Foto: Arhiva
 


Srbi su dovezli nove količine šljunka, a kako javlja izveštač agencije Beta, na prelazu Jarinje je napeto, ali nema sukoba.


Pripadnici Kfora su za oko 100 metara pomerili svoju bodljikavu žicu prema Leposaviću i postavili tenkove i oklopne transportere duž putado baze Kfora, iznad administrativnog prelaza Jarinje. Vojnici Kfora su opremljeni za razbijanje demonstracija.

Kfor saslušao radnika benzinske pumpe

Vojnici Kfora su večeras kod prelaza Jarinje, na nekoliko sati zaključale i saslušale Veljka Ilića, zaposlenog na benzinskog pumpi.

Ilić je novinarima po oslobađanju rekao da su vojnici Kfora iznenada ušli u benzinsku stanicu, oborili ga na pod, vezali i uzeli mu mobilni telefon i novac.

Kako je naveo, ispitivali su ga šta radi. Na početku su, kako je rekao, bili grubi prema njemu, a potom "korektni". Ilić je pušten na intervenciju Euleksa i vraćen mu je novac, ali su mobilni telefon i njegov automobil ostali kod Kfora, te je do Jarinja došao pešice.


Na skretanju za bazu Kfora "Noting hil" kod Leposavića vojnici Kfora su postavili novi kontrolni punkt i proveravaju sve građane koji prolaze, puštajući samo po jedno vozilo. Srbi su posedali na zaobilazni put, kod administrativnog prelaza Jarinje, jer su vojnici iz američkog kontigenta Kfora najavili da će u ponedeljak početi da probiju blokadu.
 

Kako su agenciji Beta rekli očevici, američki vojnici su dovezli buldožer na mesto gde su prošle sedmice vojnici Kfora razvukli bodljikavu žicu i zatvorili put posle čega su Srbi odgovorili svojom blokadom. Srbi su, takođe, buldožerom probili novu zaobilaznicu spajajući je s putem prema centralnoj Srbiji.

Srbi jačaju barikadu na glavnom putu

Helikopteri Kfora nadletali su administrativni prelaz Jarinje, a Srbi su kamionima dovezli šljunak i pojačavali drugu barikadu na glavnom putu. Vojnici Kfora, raspoređeni duž puta koji vodi do baze Kfora, uperili su puške u pravcu Srba koji stoje na barikadama.

Kako je javio izveštač agencije Beta, na barikadama je oko 21.00 čas bilo oko 1.000 Srba, a ne sreću nije bilo sukoba.

Zoabilazni put na prelazu Jarinje koji vodi prema u Rudnici, kod Raške, je prohodan i saobraćaj se odvija bez zastoja. Taj put kontrolišu Srbi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.09.2011. 18:46
Kako ce ovo na kosovu zavrsiti samo bog zna...
Ponedeljak 26.09.2011. 18:54
Izbor je jasan. Ili će vlast iz Beograda rešiti problem javnom izdajom i priznanjem da su lagali sa parolom Kosovo je Srbija, ili od mišljenja Evropske Komisije nema ništa. Američki gangsteri čekaju signal iz Beograda pa da počne obračun sa "kriminalnim strukturama na barikadama" da zaštite mirne stanovnike isto kao u Libiji.
Ponedeljak 26.09.2011. 21:37
I dok Srbe drze na nisanu, sa puskama sa laserima, gde je Tadic? Skida laserom bubuljice u kozmetrickom salonu, je l?! Sramota! Ostavke, sto pre!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online