Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 24.09.2011.
19:07
J. L. Petković - Vesti A

Hapšenje Ljimaja samo nova farsa

Srbi na Kosovu na veruju da će bivši ratni komandant OVK Fatmir Ljimaj, koji je od četvrtka uveče u kućnom pritvoru, odgovarati za ratne zločine počinjene u Klečki.

Marko Jakšić, lider Srba sa severa Kosova, kaže da nije reč o želji da se Ljimaj kazni za počinjene zločine, već samo o bacanju prašine u oči. - Sve to šarena laža. Zapad neće ništa učiniti, jer vrana vrani oči ne vadi.

Udobno: Ljimaju određen kućni pritvor


Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić ukazuje da sama činjenica da je Ljimaj u kućnom pritvoru farsa.


- Određivanje jednomesečnog pritvora samo je još dokaz da ne postoji želja da se obračuna sa onima koji su počinili ratne zločine i sve to je obična farsa i još jedan od dokaza da međunarodna zajednica nije posvećena procesuiranju ratnih zločina. Nijedan zločin počinjen nad Srbima od 1999. nije procesuiran. Nije otkriveno ni ko je odgovoran za ubistva dece u Goraždevcu, niti za ko je ubio žeteoce u Starom Gracku, niti mnogi drugi - ističe Pantić.


Kako političari, a tako i obični građani ne veruju u pravednost međunarodne zajednice na Kosovu. - Hapšenje Ljimaja je samo politička igra. Pogledajte šta je EU napravila na Kosovu. Oni nisu tu da donesu pravdu - kaže Stanko Lekić iz Leposavića.


Ranđel Nojkić, lider SPO-a sa Kosova, nada se da neće sve završiti na hapšenju.
- Ima još mnogo drugih koji su odgovorni za zločine počinjene nad Srbima. Sve ovo što se dešavalo oko severa samo je Tačijev pokušaj da prikrije problem sa Ljimajem. Nadam se da će sudstvo biti istrajno u ovoj odluci i da će se slučaj brzo procesuirati - zaključuje Nojkić.
 

Tačiju odgovara

 

Potpredsednik Skupštine Kosova iz redova Samostalne liberalne stranke Petar Miletić kaže da je stav SLS-a jasan i da "svi koji su počinili zločine treba da odgovaraju".


Kosovska vlada nije jedinstvena u pogledu na hapšenje Fatmira Ljimaja, niti Demokratska partija Kosova čiji je član. Jakup Krasnići, predsednik kosovskog parlamenta, u prvim reakcijama negodovao je zbog hapšenja poslanika iz redove te stranke.

 

Izvesno je da je lider DPK-a Hašim Tači, koji je u vreme privođenja i hapšenja Ljimaja bio u Njujorku, i te kako zadovoljan, jer se na ovaj način rešio velikog protivnika iz druge struje unutar stranke koju predvode Ljimaj i Krasnići.

POVEZANE VESTI

Subota 24.09.2011. 23:55
To da Srbima zamažu oči pred napad na barikade. To je stara taktika Amera i njihovih sužanja sa Kosova i Metohije.
Subota 24.09.2011. 21:36
Шиптарски хакери оборила сајт епархије Шумадијске и свако ко сада оде тамо видеђе да је сајт ван функције . Ти такозвани хакери обарају сваки дан по неки српски сајт . http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online