Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 24.09.2011.
17:53
Vestionline A

Dačić: Principi za KiM, kao i za Izrael i Palestinu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić složio se danas sa stavovima predsednika SAD Baraka Obame koje je izneo u svom govoru pred UN po pitanju odnosa Izraela i Palestine i ocenio da bi "bilo jako lepo kada bi ti principi važili i za Kosovo".

"Stav američkog predsednika je da rešenje ne može da se donese u UN ako se prethodno ne postigne dogovor između Izraelaca i Palestinaca. I na Kosovu treba da bude tako, ali problem je što je, pre nego što je dijalog završen, jedan deo međunarodne zajednice postupilo drugačije", rekao je Dačić novinarima u Ratini kod Kraljeva.

Napraviti jaku Srbiju: Ivica Dačić

Dačić je istakao da bi za Srbiju važili slični principi kada bi ona bila jači saveznik SAD, ali da pošto to očgledno nije, mora da vodi tešku borbu - s jedne strane za očuvanje Kosova, a sa druge, za očuvanje Srbije i srpskog naroda koji je ugrožen.

"Samo jaka Srbija može da bude velika, ne velika po teritoriji nego da se izbori da opet bude zemlja čija će se reč uvažavati", rekao je Dačić.

Dačić je u selu Ratina kod Kraljeva prisustvovao otvaranju tradicionalne, pete po redu, manifestacije "Projada", u porti hrama Svetog Jovana Krstitelja.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je i u prisustvu predstavnika ambasada Rusije, Ukrajine i Belorusije položio vence na spomenik podignut u znak sećanja na pogibiju 36 Rusa u borbama za oslobođenje Kraljeva 1944. godine.

POVEZANE VESTI

Subota 24.09.2011. 19:05
Ambasade poslale pretstavnike, a ne ambasadore na viđenje sa crvenim glodarom. Prvaci Evrope u korupciji izgleda nisu interesantni diplomatama od formata. Drugo, šta ima međunarodna zajednica da čeka kada su prihvatili rezoluciju EU od 19 januara da Srbija mora da rasformira svoje organe na Kosmetu. Prate ljudi i izjave Merkelove kada im je sasula u sred Beograda da moraju da rasformiraju srpske organe na Kosmetu ako hoće na šalter kod EU. Ivice bre, ogrezao si u veleizdaji. Toneš čoveče zajedno sa DS i sporazumom o vašem pomirenju kojim si pljunuo na Slobodana Miloševića i ono naroda što se zajebalo pa glasalo za SPS na izborima 2008 godine
Subota 24.09.2011. 18:35
Kad bi imali jedinstven i cvrst stav i nas bi neko cenio,a ne da menjaju na svakih nedelju dana,te trebaju barikade pa ne trebaju,treba misljenje medjunarodnog suda pa ne treba,pa cemo jednu rezpluciju pa promenimo u drugu,za takav odnos ste najvise vii na vlasti krivi
Subota 24.09.2011. 19:06
Aman dosta Ivice. Vi iz SPS-a i DS-a i ostali trabanti u Vladi ste morali da obezbedite saveznike u svetu, a među njima i SAD. Niste uspeli, niste hteli ili umeli, svejedno. Zbog toga i zbog ove loše situacije u celom društvu morate otići sa vlasti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online