Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 21.09.2011.
10:09
Blic, Alo A

Novi noćni "tviter okršaj" Jelene Trivan i Biljane Srbljanović

Dramski pisac Biljana Srbljanović optužila je sinoć na Tviteru vrh Demokratske stranke da ne želi da se otkrije politička pozadina ubistva Zorana Đinđića iz ličnih političkih interesa. Srbljanovićeva je dodala i da Boris Tadić nikada ne bi bio tu gde jeste da Đinđić nije ubijen. U odbranu časti stranke i predsednika odmah je stala potpredsednica DS-a Jelena Trivan, koja je nekadašnju kandidatkinju za gradonačelnika Beograda podsetila na domaće vaspitanje.

Jelena Trivan i Biljana Srbljanović

Potpredsednicu DS-a Jelenu Trivan, su u raspravi sa Biljanom Srbljanović podržali su potpredsednica Skupštine Srbije Gordana Čomić i ministar Oliver Dulić.

Srbljanovićka je aktivnost na Tviteru počela tako š to je podržala izjavu advokata Srđe Popovića koji je rekao da se iza nadimka Ćora krije Nebojša Čović, potpredsednik Vlade Zorana Đinđića. Ona je napisala: "Volim Srđu Popovića jer ladno kaže šta misli, nema problema sa istinom i hrabrošću". Nastavila je sa sarkastičnim komentarima na račun Nebojše Čovića.

Trivan: Nepristojno, neukusno i gnusno

 

Međutim, Jelena Trivan je za "Alo" ovako prokomentarisala prozivke Biljane Srbljanović: "Ja sam svoj komentar već dala. To je toliko nepristojno, neukusno i gnusno da ne zaslužuje komentar, nego javno zgražavanje".
U Predsedništvu Srbije nisu želeli da se upuste u ovu prepirku uz kratak komentar "Ne komentarišemo takve stvari".

Uključujući se u "prozivku" jednog tviter korisnika upućenu vrhu Demokratske stranke u vezi sa suđenjem za ubistvo premijera Đinđića, Biljana Srbljanović je zaključila: "A sta da kažu? E, a da atentata nije bilo, ne bi ni naš predsednik postao predsednik...?"

Jelena Trivan na to je odgovorila: "Neukusno. Morbidno. Glupo. Nepristojno", a onda nastavila: "Kad ne komentarišemo iskaz kriminalca, iskazujemo odnos prema onome ko ga daje, a ne prema ubistvu". Još je napisala "Mi ne ćutimo o Đinđiću", "Za demokratski svet je važno da se utvrdi politička pozadina" i "Tužilaštvo se bavi onim što on priča (Simović), a za vreme Koštunice su kriminalci govorili, a političari seirili"...

"Bolje da niko od nas politički nije postojao, a da je taj čovek ostao živ", napisala je Trivan.
Biljana Srbljanovi je na to imala da doda samo: "Bolje da niko od vas politički nije postojao i da je Đinđjić ostao".


Na nalogu Srbljanovićeve, korisnici Tvitera mogli su tokom noći da pročitaju njene pretpostavke o tome ko se krije iza nadimka "Ćora" koji se pominje u iskazu svedoka kao nalogodavac u suđenju za ubistvo premijera Đinđića.

Prethodni sukob Trivanove i Srbljanovićke na internetu bio je pre mesec dana kada su njih dve počele raspravom o vojnoj intervenciji u Libiji, prešle na Paradu ponosa, a rastale se pričom o pravima Roma.

Inače, Srbljanovićku na Tviteru prati 2.411 ljudi, a Jelenu Trivan 1.875.

A da reči "izgovorene" na ovoj društvenoj mreži imaju i težinu javno iznetih stavova, i da to nije svađa samo dve poznate ličnosti u međusobnom dopisivanju već da mogu da imaju i pravnu težinu dokaz je slučaj novinarke Maje Uzelac protiv koje je svojevremeno podneta krivična prijava zbog pozivanja na nasilje na Tviteru.

"Đinđićarenje je aut!"


Poznata po oštrom jeziku i kritici savremenog društva, Biljana Srbljanović je još svojim prvim jutarnjim "tvitom" najavila paljbu po "žutima". "Novi DS moto: 'Đinđićarenje je aut'. Baš tako, 'Đinđićarenje' i 'aut'. Nekog čudi?".

POVEZANE VESTI

Sreda 21.09.2011. 10:28
e bas to srbe iz srbije mnogo interesuje !
Sreda 21.09.2011. 19:28
Какав "дијалог" беспослених "дамица"!? Расправљати о убиству Ђинђића и као тражити наручиоца и убицу (а молити Бога да га не нађу!) а ова власт не дозвољава да се пронађу кости жртава комунистичког режима од 1944.г. па на овамо!? За ову државу би било боље да се пронађу гробнице невиних,оних који се нису бавили политиком а страдали су од оних који се истом јесу бавили.И шта ми имамо истраживати убиство човека кога је на власт у Србији довео немачки БНД?! Ако они нису заинтересовани (не треба заборавити да се са студирања вратио са 2 мил.ДМ.),што би ми били?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online