Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 14.09.2011.
13:33
Beta, B92 A

"Po Albancima sa juga Srbije bismo mogli i vodenim topovima"

Usled sve češćih pritisaka na Srbiju u pogledu priznavanja nezavisnosti Kosmeta, kao i najavljenog dovođenja Albanaca na administrativne prelaze u našu državu, srpski ministar policije Ivica Dačić je zauzeo nešto čvršći stav prema međunarodnoj zajednici i, između ostalog, istakao da Albanci na jugu centralne Srbije obeležavaju 28. novembar - Dan albanske zastave, i pritom ne ističu nijednu državnu zastavu Srbije, što je potez zbog kojeg bi ih u svakoj drugoj državi na svetu "rasterali vodenim topovima".

Nije pošteno da nas toliko uslovljavaju: Ivica Dačić
 


Hoćemo li da se igramo zatvaranja prelaza?

Dačić je rekao da i Srbija ima administrativne prelaze gde i sa jedne i sa druge strane žive Albanci, koje može da hermetički zatvori.


"Da li treba tako da se igramo?", upitao je Dačić i dodao da bi moglo da se porazgovara i o paralelnim institucijama koje Albanci imaju na jugu centralne Srbije.
 

"Samo nam još fale gej parada i malinari"

Odgovarajući na pitanje o najavljenom protestu malinara i blokadi puteva, Dačić je rekao da Srbiji "samo još to fali".

"Malo imamo svojih problema i samo nam još fali gej parada i malinari. U situaciji u kojoj je pitanje sata i dana kada bi mogla da krene agresija na sever Kosova, mi sada treba da raspravljamo o putevima", rekao je Dačić.

Dačić je ponovio da je pravo pitanje da li još uvek važi bilo koji sporazum vezan za Kosovo koji je Srbija sklopila sa međunarodnom zajednicom i ocenio da ako druga strana želi saradnju, mora da poštuje dogovore. On je podsetio da je Srbija povukla predlog rezolucije iz Generalne skupštine UN i pristala na dijalog, uz obećanje da neće biti menjanja faktičkog stanja na terenu.


"Postavlja se pitanje da li se mi nešto dogovaramo ili samo moramo da nešto sprovodimo", rekao je Dačić.


Ipak, ministar unutrašnjih poslova je "spustio loptu", pa je, osvrćući se na sastanak predstavnika državnog vrha s predsednikom Borisom Tadićem, istakao da je dogovoren niz mera koje treba preduzeti da bi se sprečilo da dođe do teških posledica i nametanja rešenja silom na Kosovu i Metohiji. Dačić je poedvukao da je na tom sastanku, održanom u utorak uveče, dogovoren niz mera, pre svega diplomatiskih i političkih, rekao je Dačić u MUP-u Srbije.


Daju signal Tačiju da radi šta hoće

On je istakao da je pogrešna pretpostavka da je Srbija spremna da učini sve kako bi dobila kandidaturu za članstvo u EU i da je sada pravi trenutak da se izvrši pritisak na nju kako bi se prihvatilo zaokruživanje kosovske nezavisnosti.


Takav odnos prema Srbiji pogrešan je i nepravedan, i povlačenje jednostranih poteza vezanih za sever Kosova i Metohije može izazvati teške posledice i lavinu sukoba u regionu, rekao je Dačić.


Dačić je rekao da je svestan da Srbija ne može da ide protiv čitavog sveta i da su joj vezane ruke, ali da ne treba reći kako ništa nije moguće učiniti, jer je to onda signal Hašimu Tačiju da on sme da uradi sve.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.09.2011. 13:39
Za ov bi rekao onu staru "Kasno Janko stiže na Kosovo". Gopsodine Dačiću da nisi ti i tvoja koalicija davali podršku evropskim podrepašima situacija bi se odbijala drugim smerom. Ovako se odvija kako Evropa, Amerika i Tači hoće. Njima nije cilj zauzimanja prelaza veće proterivanje i zadnjeg Srbina sa Kosova i Metohije.
Sreda 14.09.2011. 14:31
Godinama siptari slave dan zastave i godinama niko ne preduzima nista, nijedan jedini policajac da je reagovao, da je neko skinuo i popalio albanske zastave na jugu, niko nista i sad Mali Ratluk pominje vodene topove... Na kraju ce im samo pripretiti prstom i sve ce ici kako je i islo do sada
Sreda 14.09.2011. 15:25
Волео би' да је истина ово што прича Дачић али му ништа не верујем.Почела је прљава кампања, сада ће Србија да пршти од (квази)патриотизма од стране, "драгих нам", политичара. Можда им будем веровао ако Дачић пошаље ПТЈ, САЈ и Жандармерију на све административне прелазе а министар нам војни пошаље неке елитне јединице ВС, попут Кобри, 63. падобранског батаљона или да на административни прелаз довуче, онако класично, тенкове, топове, минобацаче,топ-хаубице типа НОРА, лансер ракете - ОГАЊ итд. Тада би имала смисла ова прича. Колико знам, Дачићева прича је "очување реда и мира",волео бих то да видим на делу а не да видим ту демонстрацију над малинарима и грађанима који се противе паради педер
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online