Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 14.09.2011.
16:14
Beta A

"Vojvodina je za Beograd kao dosadna muva"

Kad god se Beograd nađe pred opravdanim zahtevima Vojvodine, ponaša se kao da ga nervira zujanje muve: otera je ili udari, ocenio je u redakcijskom komentaru novosadski dnevni list na mađarskom jeziku "Mađar so".

Pogled na Novi Sad
 

"Samo se u jednoj balkanskoj krčmi može dogoditi tako nešto da bez znanja predsednika parlamenta, veče uoči sednice, jedan telefonski bekrija nazove poslanike i saopšti im da neće biti sednice zakazane za sutradan. A oni ovo, gotovo bez izuzetka, uzmu zdravo za gotovo i ostanu kod kuće", navodi list.

Sednica Skupštine Vojvodine, koja je bila zakazana za ponedeljak i na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima pokrajinske vlade na Predlog zakona o svojini, iznenada je otkazana, iako Vlada Vojvodine nije povukla amandmane i iako predsedništvo Skupštine Vojvodine nije otkazalo tu sednicu.

Saopšteno je da je sednica otkazana jer je u nedelju uveče "nepoznata osoba" telefonom zvala redom poslanike i saopštila im da sednice neće biti. Nakon toga, u ponedeljak su se u skupštini pojavili samo poslanici Saveza vojvođanskih Mađara i jedan poslanik Srpskog pokreta obnove.

U ponedeljak je takođe saopšteno da su predsednici vlada Srbije i pokrajine Mirko Cvetković i Bojan Pajtić, postigli dogovor oko usvajanja vojvođanskih amandmana.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.09.2011. 18:42
Ovo pokazuje ozbiljnost institucija u državi. Posle "telefonskih sednica vlade" sada je normalno da se narod zajebava sa državom.Da neko zove poslanike telefonom u oči sednice, to je sada poslanicima očigledno normalno i ako u Skupštini na spisku zaposlenih postoje kuriri. To su oni ljudi koji raznose zvanična pisma sa pečatom u originalu ili u daljim mestima primljenim na faks ali sa broja faksa Skupštine. Ovaj ringišpil će se slomiti uskoro to je jasno.
Sreda 14.09.2011. 20:08
Ја сам против тога да Војводина има статус покрајине.То је диктатор Тито измислио уз помоћ срба јајара-улизица.Народ овде не живи ништа боље од осталог дела Србије и све што се прича о кривици Београда је чиста лаж за коју би у нормалним државама неко морао да заврши иза решетака.
Sreda 14.09.2011. 19:05
Samo ponavljanje odvojenih termina "Srbija" i "Vojvodina" je neformalno priznanje Vojvodine kao drzavnog tela. Ima granice, glavni grad, premijera, kancelarije u Briselu... Vojvodina upucuje zahteve Beogradu, odnos Vojvodine i Srbije, prelazak iz Vojvodine u Srbiju, zvuci ludacki kao sto bi zvucalo da se prelazi iz Bavarske u Nemacku, da Saksonija i Nemacka imaju dijalog itd. Voze nas zedne preko vode lagano, kao poslednje budale....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online