Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 13.09.2011.
12:21
Vestionline A

Šta da radimo zbog Tačijevih carinika?

Priština neće poslati carinike i policiju na prelaze na sever Kosmeta bez prećutne podrške važnih međunarodnih činilaca, a mi nemamo drugi mehanizam osim da im diplomatskim sredstvima ukažemo na opasnost tog čina, izjavio je ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić je rekao da Srbija nema "gotovo nikakav manevarski prostor" za reakciju ako vlasti Prištine u petak, 16. septembra, pošalju kosovske carinike i policiju na prelaze Brnjak i Jarinje.

U očajnoj smo poziciji: Rasim Ljajić

"Nemamo drugi mehanizam osim da diplomatskim sredstivam međunarodnim činiocima ukažemo na opasnost tog čina. Moramo preventivno da delujemo da se to ne dogodi, a plašim se da je naš manevarski prostor gotovo nikakav ukoliko se to dogodi", kazao je Ljajić za RTV Pink.

On je naveo da se odluka o tome ne donosi u Prištini i da oni neće poslati kosovske carinike i policiju na te prelaze bez prećutne podrške važnih međunarodnih činilaca.

"Ako stigne glas da to ne smeju da rade, oni to neće učiniti. Međutim, ako dobiju prećutnu saglasnost, oni će to svakako učiniti. To je za (premijera Kosova Hašima) Tačija idealna prilika", kazao je Ljajić.

Gubimo 3:0 a i sudija navija za protivnike

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine on je naveo da Srbija pokušava da dođe do najmanje lošeg rešenja.

"Igramo više nego tešku utakmicu u kojoj gubimo prvo poluvreme sa 3:0, drugo poluvreme igramo sa dva igrača manje i sudija navija za protivnike. To je naša realnost, pokušavamo da dođemo do najmanje lošeg rešenja", naveo je Ljajić.

Prema njegovim rečima, problem Kosova je nasleđen odavno i nije iz ove ili prethodne vlade. "Mi od borbe za Kosovo ne možemo da odustanemo i to se neće desiti. Trenutno imamo na stolu tešku temu i tražimo izlaz iz teške situacije", rekao je Ljajić.

Prerano za koalicije

Govoreći o predstojećim izborima Ljajić, koji je i predsednik Socijaldemokratske partije (SDP), je rekao da će se ta stranka opredeliti sa kojom strankom ili strankama će u predizborni savez kad budu raspisani izbori.

"Samo lud čovek bi se osam meseci pre izbora opredelio sa kojim strankama će ići na izbore. Dakle, ima još puno vremena. Mi ćemo sad u samostalnu stranačku kampanju, da promovišemo program i stranku, 80 odsto naših članova su potupno novi ljudi i mi smatramo da je to velika prednost", naveo je Ljajić.

Novi sud umesto Haškog tribunala

Ljajić je, govoreći o saradnji s Haškim tribunalom, kazao da suđenja u Hagu neće biti završena u naredne dve godine i da će biti osnovan ad hoc sud koji će nastaviti sa započetim i eventualno novim procesima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online