Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 10.09.2011.
14:43
Beta A

Vlada pozvala UN, EU i NATO u pomoć

Vlada Srbije je pozvala danas Ujedinjene nacije, Evropsku uniju i NATO da spreče vlasti u Prištini da "primene nasilje" na severu Kosova i Metohije, pošto 15. septembra istekne dogovor Kfora i srpske vlasti o administrativnim prelazima.

Od međunarodne zajednice zavisi šta će biti na Kosmetu, poručila Vlada Srbije

Vlada Srbije je "osudila izjave predstavnika vlasti u Prištini kojima se za 16. septembar najavljuje primena sile na severu Kosova i Metohije, na način na koji je to učinjeno 25. jula ove godine" kada je specijalna jedinica kosovske policije poslata na administrativne prelaze, Brnjak i Jarinje.

"Najava jednostranih i nasilnih akata predstavlja pretnju bezbednosti celog regiona i ugrožava nastavak dijaloga i implementacije postignutih, statusno neutralnih dogovora", ukazano je u vladinom saopštenju.

Vlada Srbije ukazuje da odgovornost za posledice eventualne primene nasilnih i jednostranih koraka snose Priština i međunarodne institucije koje imaju mandat da obezbeđuju mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji.

Dogovor Kfora i predstavnika Vlade Srbije o administrativnim prelazima, Brnjak i Jarinje, ističe 15. septembra, a Hašim Tači je najavio da će narednog dana poslati carinike i graničnu policiju na te prelaze.

POVEZANE VESTI

Subota 10.09.2011. 14:48
Alo bre! Skalnjate se sa vlasti! Kako vas nije sramota? Imati li vi u sebi zrno obraza i morala da ovakve izjave dajete? Pokazujete svu svoju nemoc, nesposobnost i stetocinstvo. Sto ne pretite Vojskom Srbije ako drugi preti svojom? Cemu vam sluzi vojska? Zasto je gradjani Srbije placaju? SKIDAJTE SE SA VALASTI, NESPOSOBNI !!!
Subota 10.09.2011. 15:49
Neka posalje carinike pa da vidimo da li ova drzava i narod imaju malo dostojanstva ili smo obicna krpa. Nije samo vlast kriva, nego je i prosecan Srbin postao ravnodusan. Jaki na recima a na delu nikakvi.
Subota 10.09.2011. 17:37
Vlada Srbije će dobiti odgovor da je prihvatila rezoluciju EU od 19 januara sa tačkom 5 u kojoj piše - razgovora o statusu NEMA i tačka 7 - Sbija MORA da rasformira svoje paralelne organe. Po toj rezoluciji su počeli razgovori u Briselu sa medijatorom Kuperom ( politički savetnik Ketrin Ešton ) i Tahiri Editom sa mrsomudom Borkom Stefanovićem. Lepo sada cela vlada neka 16 septembra izađe na granicu koju su sami priznali i neka kaže - izvinite zajebali smo se Kosmet je ipak Srbija. Zasrali su prihvatanjem razgovora sa secesionistima sada ima da jedu govna do kraja ili nema pozitivnog mišljena za kandidaturu. Imali su prilike Angeli Merkel da kažu NE mi nećemo rasformirati naše službe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online