Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 05.09.2011.
14:05
Vestionline A

Otvoren prelaz u selu Izvori

Vojnici KFOR-a oko 16 časova omogućili su kretanje putničkim automobilima preko administrativnog prelaza u selu Izvori.

Kfor blokirao put Banjska - Novi Pazar
 

Na kontrolnom punktu u ovom selu koje se nalazi na krajnjem severu Kosova u opštini Zvečan ovog popodneva nalaze se američki i portugalski vojnici iz sastava Kfor-a, a tri kamiona sa kosovske strane sa novopazarskim tablicama i dalje je parkirano pored puta.
 

Televizija “Most” iz Zvečana prenela je izjavu američkog oficira Majkla Švarca koji je rekao da će se situacija na prelazu menjati u zavisnosti od političkih prilika i komande koje dobiju vojnici.

Meštani ovog sela povukli su se u svoje domove, a situacija je mirna, kao što je slučaj i sa barikadama u Rudaru gde je prohodna jedna saobraćajna traka.

Predstavnici lokalne samouprave na severu Kosova najavili su mogućnost ponovnog blokiranja puteva, ako Kfor nastavi sa blokadom alternativnih putnih pravaca, koji sever pokrajine povezuju sa centralnom Srbijom.

Predsednk opštine Zvečan Dragiša Milović kaže da će protesti početi sutra, i da će građani tražiti da Beograd objasni šta je stvarno dogovoreno u Briselu, s obzirom da se na terenu dešava nešto sasvim drugo.

Na barikadama školski čas

 

Na barikadi u selu Rudare kod Zvečana učenici Srednje medicinske škole održali su javni školski čas istorije i srpskog jezika, koji je počeo i završio se školskim zvonom.

 

Profesor Vladan Tomović kaže da je cilj časa da se istraje u borbi i pošalje poruka svima da se neće odustati od legitimnih zahteva i da će se Srbi sa severa pokrajine izboriti za legitimna prava.

Prema njegovim rečima, Kfor je juče uklonio barikadu u podnožju u Banjskoj koja se nalazi na 20 kilometara od sela Izvore, gde je druga, od koje se dalje ne može ka Novom Pazaru.

Pripadnici Kfora su u subotu blokirali taj alternativni putni pravac ka Novom Pazaru, koji s Kosova vodi ka centralnoj Srbije, jer je njime prolazila cisterna sa gorivom nosivosti veće od 3,5 tone, što je bilo zabranjeno.

Saobraćaj se tokom dela jučerašnjeg dana normalizovao, kao rezultat dogovora ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i komandanta Kfora Erharda Bilera. Prethodnim sporazumom sa Kforom dogovoreno je da je ulazak na Kosovo dozvoljen samo vozilima do 3,5 tone.

Pripadnici američkog i portugalskog Kfora, stacionirani na administrativnoj liniji u selu Izvore, juče su oko 16 časova uklonili deo blokade i postavili kontrolni punkt.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.09.2011. 14:16
A Tadica to ne zanima kao i obicno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online