Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 05.09.2011.
07:49
Press A

Majka 15-oro dece: Ja sam najbogatija žena na svetu

Jasmina Stojanović (46) iz sela Stubla kod Bojnika je majka petnaestoro dece i za sebe kaže da je najbogatija žena u Srbiji bez obzira na to što živi u skromnoj kući i ne zna šta su letovanja i zimovanja, a luksuz im je i da odu do 20 kilometara udaljenog Leskovca, pišu beogradski mediji.

U svojoj ispovesti za '''Pres'' ova hrabra majka kaže da je prvo dete rodila već sa 16 godina. Sada ima šest sinova i devet ćerki. Šestoro najstarijih su već oženjeni i udati, pa Jasmina i njen suprug Stojan imaju i sedmoro unučadi.

Jasmina Stojanović sa decom

- Gorica (30), Vladica (29), Vladanka (26), Dalibor (23), Daliborka (22), Milutin (20), Jovan (19), Jovana (17), Jelena (15), Nikola (13), Milica (12), Ivana (10), Tanja (6), Aleksandar (4) i Valentina (dva meseca). Da nisam nekog zaboravila - pita se Jasmina Stojanović dok za ''Pres'' dok nabraja imena svoje dece.

Zaćutala je na minut dok je ''u sebi" sve ponovo sračunala, a onda je potvrdila da je precizno nabrojala svoju decu.

- Stojan i ja nemamo stalno zaposlenje, živimo od nadničarenja i poljoprivrede, i uspevamo da prehranimo decu. Doduše, već šestoro najstarijih nije više kod nas, oženili su se i poudavali, otišli širom Srbije - priča Jasmina.

Kako kaže, uvek su dobrom organizacijom i rasporedom poslova uspevali da zarade.

- Već uveliko pripremam zimnicu. Imamo naše šljive, papriku, paradajz i ostalo povrće i sve ja to spakujem za zimu, ne dam da se išta baci. Pripremim ukupno 300 tegli džema, ajvara, raznih salata i paprika. Na sreću, imamo i dva velika zamrzivača, pa zamrznem sve što proizvedemo, od mladog kukuruza, do mesa, kojeg, doduše, nemamo mnogo, ali gajimo poneku svinju i kokošku. Zasadili smo i 30 ari jagoda, pa se nadamo da sledeće godine uzmemo, ako bog da, 1.000 evra, a to nam je dovoljno za šest meseci - kaže Jasmina.

Dok u jednoj ruci drži dvomesečnu Valentinu, drugom rukom meša jelo koje krčka na ''smederevcu" na terasi. Iako je napolju više od 30 stepeni, ona loži vatru jer tako štedi struju.

- Plašim se da zbog nesloge u familiji ne ostanemo i bez njiva. Nedavno je svekar umro, a imanje se vodilo na njega i sad čekamo šta će biti na sudu - jada se Jasmina.

Dok majka prepričava svakodnevicu brojne porodice, Nikola, Ivana, Tanja i Aleksandar pokušavaju da poprave točak zaprežnih kola jer će im trebati za prevoz kukuruza.

- Želim da budem mehaničar, a ne nadničar. Ne znam da li će roditelji imati para da me školuju. Iako imam 13 godina, idem s jednim čovekom koji ima bansek za sečenje drva. Pomažem mu, a on mi plaća 50 dinara po kubiku - hrabar je Nikola.

Ponedeljak 05.09.2011. 08:04
Време је да ми срби почнемо да размишљамо о будућности опстанка наше нације.Држава сигурно неће ништа учинити да би помогла овој породици јер "увредиће друге грађане Србије".Мада им је увек када је реч о помоћи тако нешто главни аргумент.
Ponedeljak 05.09.2011. 09:23
Ljudi na selu mogu d aimaju brojnu porodicu i s amalo novca jer imaju zemlu za hranu. Zato su komunisti unistili srpsko selo i satrali ljude u gradove gde mogu lako d aih kontrolisu platama a danas kreditima... Bravo za ove roditelje!
Ponedeljak 05.09.2011. 10:14
Nemam reci...ova zena se 15 puta porodila...zdrava je deca su isto zdrava hvala Bogu i ona stvarno kaze sa pravom da je najbogatija...koliko njih samo znam sto su rodile jedno dete i proglasile sebe extra junakom...kao nije lako raditi i uzgajati dete...jao nemam vremena nizasta jer znate imam dete...i sl. sami izgovori...a mislim nesto koliko su ta deca srecnija sto rastu tako svi zajedno raduju se malim stvarima...mnoga danasnja poigraju se sa nekom igrackom pola sata i zaborave je traze drugu...bar da obesni roditelji to sve ne bacaju nego podele ovoj decici...borim se uvek za to...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online