Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 03.09.2011.
16:39
Beta A

SNV: Dačić da napusti vladu, a Stefanovića smeniti

Srpsko nacionalno Veće severnog Kosova i Metohije zatražilo je 3. avgusta smenu šefa pregovaračkog tima Beograda Borka Stefanovića "zbog štete koju je naneo Srbima na Kosovu i Metohiji".

Milan Ivanović: Stefanović naneo štetu Srbima na Kosmetu
 

"S obzirom na činjenicu da je prihvatanjem carinskog pečata Kosova ugrozio naše vitalne interese, oduzeo nam slobodu i odvojio nas od države Srbije mora da ode sa toga mesta", rekao je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici predsednik SNV-a severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović.

On je kritikovao državnu politiku koju aktuelno rukovodstvo Srbije vodi prema svojoj južnoj pokrajini i poslednje poteze i izjave predsednika Borisa Tadića vezane za situaciju na Kosovu protumačio kao deo predizborne kampanje.

Ivanović je pozvao potpresednika Vlade Srbije Ivicu Dačića da se založi kako bi naša Vlada zatražila od Ruske Vlade i Ambasade da se na Kosovo vrati ruska vojska u sastavu snaga KFOR-a.

"Očekujemo od Dačića da napusti vlast s obzirom da je jasno ocenio da se vodila licemerna politika prema Kosovu, čime bi potvrdio svoje stavove i opredeljenja, a mi bili sigurni da ovo nisu samo njegovi predizborni stavovi", rekao je Ivanović.

On je izrazio očekivanje da će o pitanju kosovskih pečata raspravljati i poslanici u Skupštini Srbije, da će kako je rekao i opozicione partije konačno početi da razgovaraju o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima a ne da čekaju i u tišini dozvole nastavak svih negativnih trendova.

SNV neće prihvatiti nametanje pečata

Stav SNV-a je da srpski narod na Kosovu i Metohiji neće prihvatiti nametanje rešenja poput carinskog pečata već će tražiti da se o tome izjasni Skupština Srbije rekao je Milan Ivanović.

Član Izvršnog odbora SNV-a Tomislav Živković rekao je na konferenciji za novinare "da je srorazumom o carinskom pečatu Kosova naneta ogromna šteta Srbiji i da je neshvatljivo voditi diplomatiju na svoju štetu a u tuđu korist".

"Ovim činom Srbija je sebe isterala sa severa Kosmeta i to se granici sa činom izdaje rekao je Živković i istakao da to znači i definitivno priznanje državnosti Kosova.

On smatra da se o ovom pitanju mora izjasniti srpski Parlament "jer poklanjanje 15 odsto svoje teritorije na način koko je to urađeno sporazumom o pečatu Kosova ali i drugi potezi koji slede deo su obećanja koje su vlasti u Beogradu prihvatile 2008. godine", smatra Živković.

POVEZANE VESTI

Subota 03.09.2011. 17:08
Stefanovic bi u svakoj normalnoj drzavi bio momentalno uhapsen zbog izdaje drzave i nacionalnih interesa. U normalnoj drzavi ne bi ni u snu mogao da pregovara sa secesionistima i okupatorima oko carine i pecata.
Subota 03.09.2011. 17:00
Braco drzite se i ne slusajte nikoga iz Beograda, bas briga Srbijance i Beogradjane (veliku vecinu na zalost) za vas dole! Sta vise jedva cekaju da vas odj**u zarad EU integracija! Tadic vas je odavno otpisao evo juce je u Viminacijumu izjavio da ga zabole za srpske interese! Samo smireno i polako kao sto ste radili i postupali i do sada i niposto ne prihvatajte predloge beogradske bagre jer cete proci kao Krajisnici! Bog vam pomogao!
Subota 03.09.2011. 17:31
Pade mi na um...a, je l uopste pitao neko Srbe sa KiM sta zele? Nekako mi se cini da imaju status "loptice-skocice" pa se s njima dobacuju kako im volja.Cudno da predsednik Tadic jos nije otisao u Mitrovicu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online