Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 02.09.2011.
09:11
J. L. P. - Vesti A

Redžepi: Gase se institucije Srbije i severno i južno od Ibra

"Vlada Kosova neće na severu sprovoditi akcije slične onima od 25. jula, jer imamo dogovor sa Kforom da oni prevoze granične policijace i carinike u tom delu", rekao je u intervjuu "Glasu Amerike“ Bajram Redžepi, ministar unutrašnjih poslova vlade u Prištini.

- Imamo dogovor sa Kforom da oni vrše transport graničnih policijaca i carinika i dok oni to rade mi nemamo nikakvog razloga za akciju. Samo u slučaju, kažem hipotetički, ukoliko Kfor i EULEKS nisu spremni da to urade, naša je nadležnost da obezbedimo sigurnost za graničnu policiju i carinike.

"Ukidamo sve ilegalno na severu Kosova": Bajram Redžepi


Redžepi je podvukao i da je "jasan stav stav SAD i glavnih država u Evropi“ koje zahtevaju od Srbije ukidanje institucija na severu:


- Ne očekujem da će Srbija to dobrovoljno učiniti, ali očekujem da prekinu finansiranje. Ukoliko to ne urade, mi ćemo. Sve što je ilegalno u severnom delu će se ukinuti. Organizovaćemo lokalne izbore i imaćemo legalne partnere.


Govoreći o institucijama Republike Srbije južno od Ibra, Redžepi je podvukao da one "zapravo i nemaju za šta da budu nadležne“.

- Prvog novembra prestaju da važe i stare registarske tablice i dokumenta, i od tog datuma svi građani Kosova moraju da se snabdevaju dokumentacijom Republike Kosova, tako da oni i nemaju za šta da ostanu dalje, samo ako hoće da budu fiktivni radnici.

Ali, i to neće moći, jer će se i oni zajedno sa severom ukinuti, jer oni čak ne mogu ni da registruju ljudstvo. Oni će se ugasiti.


Redžepi je još rekao i da je poslednja akcija Kfora i EULEKS-a na severu Kosova koordinisana sa KPS-om.


- To je bila zajednička istraga, ali u ovom slučaju Kosovska policija je više brinula o javnom redu i u Zubinom potoku i u ostalim delovima severnog Kosova. To je bila više akcija Kfora i EULEKS-a. Zaplenili su dosta materijala koji će služiti za dalju istragu i verifikaciju sumnji za ubistvo kosovskog policajca. Zaplenjeno je oružje i ostali materijali koji su značajni za javnog tužioca.

Naši carinici, naša stvar


Bajram Redžepi, kaže da kada je reč o carinskim pečatima – moraju prihvatiti takvi kakvi jesu.


- Pečat se mora prihvati takav kakav je, jer takav bio i pre 2008 godine. Neće se razgovarati o tome koji će carinici raditi, jer je to naša unutrašnja stvar koju kordinišemo i sa međunarodnom zajednicom.

Petak 02.09.2011. 09:18
Siptar prica istinu,da sve sto rade cine uz dogovor kfora i euleksa,dok nasi lazu svoj narod pricicama o postovanju i prijateljstvu sa istima,i da je euleks tu da zastiti Srbe. Sve ima svoje granice osim Srbije i vlasti koja laze bezgranicno.
Petak 02.09.2011. 09:14
Bo ta je zauzet inace bi veoma ostro replicirao
Petak 02.09.2011. 09:34
......ne'sh ti josh dugo shipac......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online