Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Sreda 31.08.2011.
18:03
Beta A

Tadić: Sa zadovoljstvom idem na izbore

Predsednik Republike Boris Tadić izjavio je danas da će sa zadovoljstvom izaći na naredne izbore jer su i on i Demokratska stranka (DS), kako je naveo, učinili dosta tokom mandata.

Boris Tadić spreman za izbore 

Tadić je novinarima u Užicu rekao da je DS, za razliku od svojih političkih kokurenata, postigla dosta rezultata.

"Nemamo ona dela koja smo planirali i želeli, a želeli smo mnogo, ali naša konkurencija praktično nema nikakva dela, nema ništa što je ostalo iza njih", kazao je Tadić.

Ostajemo na Kosmetu

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Srbija neće učestvovati u demontiranju institucija koje obezbeđuju život srpskom narodu na severu Kosova i Metohije, napominjući da niko iz Evropske unije ne može da nam postavlja takve uslove.

"Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i ne radi se više o tradicionalnom patriotizmu, već se radi o elementarnoj zaštiti nacionalnih interesa", poručio je Tadić.

"Od te zaštite demokratska, proevropska Srbija ne može da odustane", rekao je predsednik i naglasio da "niko iz EU ne može da nam postavlja takve uslove".


"Mi 20 godina živimo u ambijentu političkih odnosa u kojima se legitimni nacionalni interesi Srbije ne uzimaju u obzir", naglasio je Tadić u Užicu i podsetio da je Srbija veliku borbu i energiju proteklih godina posvetila "legitimizaciji naših interesa".


"Sada dolazimo do jedne nove, prelomne tačke, da li će posle legitimizovanja naših izbora, oni moći da se materijalizuju. Institucije koje se kreiraju u Prištini, ne pružaju sigurnost Srbima i to sam rekao svim svojim sagovornicima sa Zapada, to sam rekao i Angeli Merkel", poručio je Tadić iz Užica.


Tadić je ocenio da je veoma ozbiljno pitanje šta će Srbija raditi, ako dalji uslovi za pristupanje EU budu neprihvatljivi.  Da li će zarad članstva biti spremna da se odrekne teritorijalnog integriteta, rekao je Tadić i objasnio da odricanje od teritorijalnog integriteta nije samo pitanje međunarodnog prava, već i budućnosti kulturnog nasleđa.


"Ako Kosovo postane nezavisna država, kako je predviđeno Ahtisarijevim planom i željama albanske političke strukture, moje je mišljenje da neće ništa ostati od srpske kulturne baštine, jer je sada već pokrenut postupak da se proglasi kosovskom i liši srpskog identiteta", rekao je Tadić.

"Tači poziva na nasilje"

Govoreći o jutrašnjoj akciji Euleksa i Kfora u selu Zupče na Kosmetu predsednik Srbije ke rekao da Beograd podržava akcije Kfora i Euleksa na severu pokrajine samo ako im je cilj borba protiv kriminala i ukoliko se poštuje statusno neutralni položaj međunarodnih misija, dok je izjavu Hašima Tačija o navodnom terorističkom delovanju na severu Kosmeta ocenio kao zabrinjavajuću i poziv na nasilje.

Tadić je novinarima u Užicu rekao da je Srbija dobila uveravanja od međunarodnih misija da današnja akcija ima za cilj upravo borbu protiv kriminala.

On je istakao da reagovanje Srbije, bez obzira na prirodu poruka iz Prištine kao što je Tačijeva, neće biti naglo, niti će proizvoditi nove krize.

Boris Tadić je posetu Užicu započeo obilaskom nedavno obnovljenog gradskog stadiona, a u njegovom društvu bili su ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i gradonačelnik Užica Jovan Marković. Tadić se na užičkom stadionu sreo sa predstavnicima fudbalskog kluba "Sloboda Sevojno Point" i petnaestak minuta na golu branio šuteve mladih fudbalera.

Tadić je danas posetio i užičku fabriku municije "Prvi partizan" i položio ružu na mestu eksplozije od koje je pre dve godine poginulo sedam zaposlenih.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.08.2011. 18:23
i njemu je ceda prasak nesto zavalio. izjavu koju je dao, ne bi ni jedan covek pri zdravoj pameti rekao. sram ga bilo. srbiju je u crno zavio. djavo ga odneo da ga odnese...
Sreda 31.08.2011. 18:32
A, onda je čika Boris malim fudbalerima rekao:'' Jeste, ja sam taj čika zbog kog će vam biti bolje da nastavite da jurcate za loptom, zabatalite školu, postanete kakvi-takvi fudbaleri i odete iz Srbije. Bolje i tako nego da završavate fakultete i trenirate sedenje na Birou za nezaposlene. Ako neko, slučajno, bude radio kao portir, nek mi se javi da ga postavim na mesto Ministra ...Buci, buci, buci...''
Sreda 31.08.2011. 18:21
"Boris Tadić izjavio je danas da će sa zadovoljstvom izaći na naredne izbore jer su i on i Demokratska stranka (DS), kako je naveo, učinili dosta tokom mandata." jesu za sebe i svoje prijatelje iz NATO pakta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online