Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 31.08.2011.
01:03
Vestionline A

Kfor srpskim odbornicima branio ulaz na Kosmet

Američki vojnici iz sastava Kfora nisu dozvolili sinoć oko 22 sata na administrativnom prelaza Jarinje ulazak autobusa u kojem su se nalazili odbornici opština sa severa Kosova i Metohije, ali su politički predstavnici Srba ipak uspeli da uđu u pokrajinu alternativnim putnim pravcem.

Autobus je vraćen bez obrazloženja nakon što su ih američki vojnici legitimisali a vozaču saopštili da dalje ne može i da mora da se vrati nazad u pravcu Raške.

Srpski odbornici zaobišli Kfor

Oko 50 odbornika opština Zvečan i Kosovska Mitrovica ušli su na Kosmet alternativnim putnim pravcem.

Mihajlović: Sulud potez Kfora

 

Milivoje Mihajlović

Govoreći o potezu Kfora, direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlovićje ocenio za B92 da se "očigledno radi o nekom ozbiljnom nesporazumu ili o zloj nameri".

 

"To je potpuno sulud potez, da se ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji ne dozvoli da idu svojim kućama. Mislim da se radi verovatno o nekoj krupnoj grešci", rekao je on i dodao da će to "koštati Kfor" u smislu gubitka ugleda međunarodnih misija među lokalnim Srbima.

 

"Kfor je zapravo jedino međunarodna misija na Kosovu i Metohiji u koju Srbi još uvek imaju iole poverenja", zaključio je Mihajlović.

Odbornici opština Zvečan, Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Leposavić zatražili su u Beogradu odlučnije delovanje države u odbrani nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

Bogdanović: Sednica u Beogradu - greška!

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović smatra da je održavanje sednice četiri skupštine opština sa severa Kosova i Metohija u Beogradu pogrešno i da ide u prilog zagovornicima ukidanja institucija na severu pokrajine.

Bogdanović je rekao da to ide u prilog onim predstavnicima međunarodne zajednice koji se zalažu za ukidanje institucija na severu Kosova, dodajući da ne vidi razlog za održavanje sednice u Beogradu.

Goran Bogdanović

On je za Televiziju "Most" iz Zvečana ocenio da su činom odlaska i održavanjem sednice u Beogradu odbornici ponizili građane čiji su predstavnici, i dali alibi onim pojedincima u glavnom gradu, koji se zalažu za ukidanje institucija na severu Kosova, da imaju pravo da tako nešto traže.

”Ako održavamo sednice u Beogradu postavlja se pitanje šta će nama institucije na Kosovu", zapitao je Bogdanović.

On je poručio predsednicima skupština, predsednicima opština i onima koji, kako kaže, nisu poštovali želje naroda, da na Kosmetu treba održavati sednice i da se u pokrajini treba boriti za Kosovo i Metohiju a ne u Beogradu.

"Ovo je ponižavajuće za nas, i zato odbornici iz Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, kao i predsednik opštine Leposavić i načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga nisu prisustvovali sednici u Beogradu“, kazao je Bogdanović.

On je naglasio da oni koji nisu prisustvovali sednici u Beogradu ne žele da učestvuju u nečemu što se zove ukidanje institucija i ocenio da današnji sastanka "ide u tom pravcu".

"Bio sam protiv odlaska za Beograd, zalažem se da pokažemo jedinstvo a ako treba i nejedinstvo i sve razlike ali ovde a ne u Skupštini Stari Grad", rekao je ministar za Kosovo i Metohiju.

Moraćemo da se pozabavimo i pitanjem ko im je platio put i današnje dnevnice, rekao je Bogdanović, izazivši uverenje da će građani prepoznati i osuditi ovaj potez lokalnih samouprava na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online