Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.08.2011.
10:14
Vestionline A

Počinje izdavanje elektronskih karata za GSP

Beograđani od danas mogu da izvade prve personalizovane elektronske "smart karte" (pametne karte) za gradski prevoz.

Nove elektronske "Bus plus" karte

Postojeće markice i karte za javni gradski prevoz mogu da se koriste sve do zvaničnog uvođenja novog sistema elektronskih karata "Bus Plus" u vozila GSP-a, "Laste", "Bg voza" i privatnih prevoznika, što će se desiti krajem godine.

Izdavanje novih personalizovanih "Bus plus" karata počinje pre zvaničnog uvođenja sistema kako bi se izbegle gužve, imajući u vidu da tu vrstu legitimacije koristi oko 450.000 korisnika javnog gradskog prevoza, poručio je menadžer sistema "Bus plus" Veljko Vlahović.

On je apelovao na građane koji imaju važeće markice da ne žure sa kupovinom novih "smart karata" i da prednost daju onima kojima ističu legitimacije, podsećajući da stare pretplatne karte za penzionere važe do 1. janura 2012. godine.

Osim personalizovanih beskontaktnih elektronskih karata, koje poput sadašnjih markica, sadrže ime i fotografiju korisnika, građani će moći da izaberu nepersonalizovane elektronske karte koje neće važiti na ime već za određeni broj vožnji.

Kad sistem "Bus Plus" zaživi u prodaji će biti i papirna beskontaktna "smart karta", namenjena za povremene korisnike javnog prevoza, ali i pojedinačna papirna karta za jednu vožnju koja će se prodavati isključivo kod vozača.

Tarifni sistem u javnom gradskom prevozu ostaće isti i sigurno je da se cene karata neće menjati šest meseci nakon uvođenja novog sistema, kazao je Vlahović.

Korisnici za vađenje personalizovanih i nepersonalizovanih karta treba da izdvoje 250 dinara, kao i do sada za markicu, dok će izdavanje same papirne "smart karte" koštati 40 dinara, naveo je Vlahović.

Dobra vest za građane je da će sve tri navedene vrste karata važiti tri godine, ali i da će biti proširena mreža prodaje, dodao je on.

Gde se izdaju "Bus plus" karte

 

Personalizovane karte izdavaće se na 24 mesta, među kojima su neka od dosadašnjih prodajnih mesta GSP-a u Skender Beogovoj, na Trgu Republike i Deligradskoj ulici, kao i prodajna mesta "Laste" na Glavnoj autobuskoj stanici, u Mladenovcu, Obrenovcu, Lazarevcu, Barajevu i sopotu.


Personalizovane karte ubuduće će se izdavati i na "Bus Plus" pultovima u prodavnicama "Tempo" na Vilinim vodama i Autoputu, kao i u filijalama MTS-a i "Erste banke".


Dopuna i izdavanje nepersonalizovanih elektronskih karata i papirnih elektronskih karata biće dostupna na 800 mesta širom Beograda.


Nove karte očitavaće se na "validatorima" koji se trenutno ugrađuju u sva vozila i služe za kontrolu i naplatu beskontaktnih kartica, rekao je Vlahović i objasnio da će se putnici "čekirati" prilikom ulaza u autobus tako što će približiti karticu na dva ili tri centimetra od uređaja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online