Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 23.08.2011.
05:47
Danas A

Redžepi: Nećemo paravojske na Kosmetu

Ministar unutrašnjih poslova samoproklamovane republike Kosovo Bajram Redžepi ne vidi oglašavanje takozvane Albanske nacionalne armije (ANA) kao pretnju stabilnosti u pokrajini.

Bajram Redžepi

Redžepi je za ist “Danas“ izjavio da “Kosovo ima institucije za bezbednost - Euleks i Kosovsku policiju, koje neće dozvoliti delovanje paravojnih organizacija“.


Povodom poslednjeg oglašavanja Albanske nacionalne armije, koja je proglašena za terorističku organizaciju, Redžepi tvrdi da su to “virtuelne grupe iz Albanije“.


“Priština će istrajati na uvođenju reda i zakona na severu Kosova, ali će to uraditi u koordinaciji s Kforom i Euleksom. To će biti proces od zajedničkog interesa. Sa Kforom sam imao dobru saradnju, a i Euleks se uključuje i sarađujemo bolje nego do sada“, objašnjava Redžepi.


On tvrdi da više nema razloga za angažovanje specijalnih jedinica Rosu na severu Kosova i Metohije, jer su “specijalci završili svoj deo posla“.


Prema njegovim rečima, sporazum o rešavanju krize na severu, koji su Beograd i Priština sklopili uz posredovanje Kfora, “iako nije ispunjen, jer barikade i dalje stoje, pomogao je smirivanju situacije na terenu“.


Pozivajući se na kolege iz Tirane, prištinski mediji prenose pretnju ANA da će na severu KiM početi oružane akcije ukoliko predsednik i Vlada Kosova do 30. septembra ne zavedu red na Jarinju i Brnjaku.


Hajredin Kuči, potpredsednik kosovske vlade, koji je koliko prošle nedelje tvrdio da neće biti kosovske “Oluje“, najavio je juče u prištinskom dnevniku “Koha ditore“ mogućnost da na severu “usledi akcija uspostavljanja reda i zakona i pre 15. septembra, kada ističe usmeni dogovor Kfora s Prištinom i Beogradom“.

Srpski ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, s druge strane, kaže da pretnje ANA shvata veoma ozbiljno, dok ministar odbrane Dragan Šutanovac veruje da bezbednost na jugu zemlje nije ugrožena.

Utorak 23.08.2011. 06:16
Sutanovovljeva izjava da bezbednost nije ugrozena je ista ko kada bi meni neko garantovao da mogu da se baskarim zajedno sa dva pit bul terijera O uzasa
Utorak 23.08.2011. 08:40
Sutanovac....ministar odbrane ? Mene bi bilo sramota da sam i obicni vojnik, a da mi je on " ministar "....
Utorak 23.08.2011. 11:41
Ako nece paravojsku dobice pravu vojsku, sve izvezbani veterani, Ruski dobrovoljci, Kozaci i gomila raspolozenih rodoljuba zeljnih da se dokazu... Srbi vec odavno dole imaju svoje specijalce i policajce u civilu, vezu, snajpera ima dovoljno, municije. Neka se priseti 1999te i Kosara kako su terani u galopu u dubinu albanije, samo da se otisnemo i sjurimo dole bice svasta... Poznajem ljude koji gore od zelje da se vrate dole, koji svaki dan samo o tome misle i govore, odlicni strelci i vojnici. Nista kukavnije i plasljivije od siptara, kakva ovk i ana...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online