Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 23.08.2011.
03:45
Blic A

Okršaj Trivan-Srbljanović na Tviteru

Društvena mreža “Tviter“ u nedelju uveče je bila poprište okršaja između Jelene Trivan, potpredsednice DS-a, i dramske spisateljice Biljane Srbljanović, prenosi “Blic“. Počele su sa vojnom intervencijom u Libiji, prešle na Paradu ponosa, a rastale se kod Roma.

Svađa na Tviteru: Jelena Trivan i Biljana Srbljanović

Rasprava je počela kada je Trivanova (nadimak @JelenaTrivan), povodom vesti iz Libije, tvitovala: “Nekako izgleda da su osvajanje Libije i pokrivanje debelog deficita nekih zemalja u direktnoj vezi“.

Srbljanović (@leyakeller) je uzvratila da je to priča “na nivou žute štampe“, posle čega su ušle u raspravu o ljudskim pravima.


Dnevni list “Blic“ preneo je burnu internet diskusiju uz minimalne redakcijske intervencije:


- jelenatrivan: Zaštita ljudskih prava je imperativ i ne sme da bude izgovor za kršenje ljudskih prava.

- leyakeller: Bravo, Jelena. Zato se i vidimo na prajdu?

- jelenatrivan: Svako od nas će i rečju i delom pokazati šta je činio. I baš mi je bilo krivo kad nikog nisam sretala u romskim mahalama, izbegličkim centrima, sigurnim kućama, jugu Srbije.


- leyakeller: A nisam ni ja vas nikad srela u romskom naselju. Onom što mi je bilo ispred kuće, dok ih nisu prinudno raselili.

- jelenatrivan: Možda zato što niste svraćali. Pošto sam ja tamo bila često. Svako ko se bavio time zna o tome dosta.

- leyakeller: Kojim povodom ste išli? Kao privatna osoba ili kao državni službenik, čiji je to posao, za koji je plaćen?

- jelenatrivan: Povodom toga što u to verujem, a ne što mi to treba za biografiju. A posao je svakog moralnog čoveka.

- leyakeller: Ne, to je posao državnih službenika, da se bave svojim građanima, posebno najugroženijima. Usput može biti i moralni osećaj, ali o tome pristojni svet ćuti, zar ne? Mislim, kad čovek privatno radi nešto humano, onda je malo džiberski da se time hvali, ne? Ali verujem i da ste obilazili i da vam to nije potrebno za cv. U DS-u "cigani“ nisu na ceni.


Trivanova je, na kraju, prebacila Biljani Srbljanović “nepodnošljivu lakoću površnih informacija“.


Zauzvrat je dobila: “Izvinite, Jelena, ne mogu da se davim gimnazijskom demagogijom u pola noći“.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.08.2011. 04:09
DVE glupace mlate praznu slamu u stvarnosti neverujem da ista rade ozbiljno nelice mi na domacice ja zene delim na 2 vrste domacice i razno ovo razno je stvar maste citalaca
Utorak 23.08.2011. 06:37
Све су прилике,предизборна кампања у Србији се захуктава! Ове двије се препуцавају која више воли "мале" људе,онај шаље донацију гладнима у Сомалији,"истраге" о вакцинама,"забринутост" за Србе на КиМ...!?Стиже ужарена политичка јесен у Србији! Завршили се годишњи одмори и сада треба народу показати како се они брину за њих! Да није смешно,било би жалосно!
Utorak 23.08.2011. 03:51
Jezuit,glupača u malteškom redu,pa vi sad vidite s kime imamo posla u Srbiji. Najzatvoreniji ili najmističniji red katoličkih kaludjera su Jezuiti. Oni su danas i od osnivanja u prvom redu svih misija Katoličke crkve kao najvatreniji pobornici Katolicizma. Ovaj red je osnovao španac katolički sveštenik Ignacio Lojola ( Ignatuis de Loloja ). Iako je ideja o osnivanju ovog tajnog reda rodjena u Vatikanu , on se smatra osnivačem Reda Jezuita - ortodoksnih katoličkih sveštenika. Nakon što je kao vojnik španske vojske teško ranjen u po izlečenju se posvetio asketskom životu i spiritualnim vežbama, pa iako kao vojnik veoma skromnog znanja i obrazovanja završio je teološke studije i
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online