Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 20.08.2011.
01:21
Alo! A

Evropa diktira datum “Gej parade“

Evropska komisija određuje datum “Parade ponosa“! Naime, kako piše beogradski “Alo!“, organizatori ovogodišnjeg “Prajda“ našli su se pod pritiskom vlasti da tu manifestaciju održe posle 15. septembra, kada će predstavnici tog tela zaključiti godišnji izveštaj o napretku Srbije na putu evrointegracija.

"Gej parada" prošle godine u Beogradu
 

U izveštaj Evropske komisije za ovu godinu neće moći da uđu događaji iz druge polovine septembra, pa je predstavnicima države bitno da se visokorizična “Gej parada“ maksimalno odloži, rekao je izvor “Alo!“ blizak organizaciji.


- Kad bi se parada dogodila 16. septembra, ona se ne bi našla u izveštaju, bez obzira na njen ishod i da li bi se ponovio horor od prošle godine. Zato su pojedini predstavnici države koji su se sastali sa organizatorima “Parade“ sugerisali da bi bilo dobro da se manifestacija dogodi u drugoj polovini sledećeg meseca - rekao je sagovornik ovog lista.

Ministar u povorci

Iako je već javno podržao “Paradu ponosa“, kako piše “Alo!“, ministar za ljudska i manjinska prava Milan Marković biće ove godine i u povorci. Pored predstavnika njegovog ministarstva sa kojima su se organizatori „Prajda“ u više navrata sreli, za sledeću nedelju planirani su susreti s poslaničkim klubovima, najpre s LSV-om i SDU. Takođe, intenzivni pregovori s predstavnicima gradskih vlasti počeće, saznajemo, čim datum parade bude saopšten na zvaničnoj konferenciji planiranoj za sledeću nedelju.

Međutim, molba države je uslišena bez mnogo polemike, jer i organizatorima više odgovara da se paradira krajem septembra.


- Ove godine se malo kasnije krenulo s pripremama. Prvi pregovori praktično su se zbog masovnih godišnjih odmora dogodili tek 1. avgusta, pa i organizatorima odgovara da imaju što više vremena za sve neophodne pripreme - kaže sagovornik “Alo!“.


Član organizacionog odbora “Parade ponosa Beograd“ Goran Miletić tvrdi za “Alo!“ da nije prisustvovao nijednom sastanku na kome je sugerisano odlaganje parade, ali priznaje da organizacija ovako ozbiljne manifestacije “iziskuje više vremena“.


- Čak i da je to tačno, Evropska komisija u svoj izveštaj uključuje i šta se dešavalo tokom priprema. Takođe, o tom dokumentu se odlučuje u decembru, pa će oni svakako moći da ga apdejtuju, dopune, ukoliko nešto krene po zlu. To svakako znaju i predstavnici države - kaže Miletić.


Međutim, iako organizatori poriču da se bilo ko od predstavnika izvršne vlasti mešao u određivanje datuma i maršrute parade, kako “Alo!“ saznaje, i policija je imala svoje sugestije.


- S policijom su razgovori obavljeni mnogo pre no što je krenula medijska halabuka oko “Prajda“ i oni se nisu mnogo mešali ni u datum ni u rutu. Međutim, imali su sugestije da se parada ne poklopi s posetama stranih državnika, poput Angele Merkel, s utakmicama visokog rizika i da ne padne na crveno slovo - otkriva naš izvor.

Dačić: Mogući ozbiljni incidenti!

Bezbednosne procene ukazuju da na „Paradi ponosa“ u Beogradu može doći do ozbiljnih incidenata, ocenio je ministar policije Ivica Dačić. On je ponovio da za održavanje “Parade ponosa“ treba da postoji politička odluka svih nadležnih i da MUP može dati samo bezbednosnu procenu, ne i konačnu odluku o njenom održavanju.
- Policija može i hoće da obezbeđuje eventualno održavanje „Parade ponosa“. Sa aspekta bezbednosti, reč je o događaju na kome može doći do ozbiljnih incidenata - rekao je Dačić, reagujući na izjavu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da je policija ta koja treba da kaže da li je održavanje „Parade ponosa“ bezbedno ili ne.


CEAS: Dačić nije vlasnik policije

Centar za evroatlantske studije ocenio je sramnim izjave Dragana Đilasa i Ivice Dačića o predstojećoj “Paradi ponosa”.
- Dačić nije vlasnik privatne firme za obezbeđenje, kako bi se iz njegovih nedavnih izjava lako moglo zaključiti, već ministar policije, državne institucije za koju svi plaćaju porez - navodi se u saopštenju CEAS-a.

POVEZANE VESTI

Subota 20.08.2011. 01:39
Koliko ponizenja Srbija jos moze da podnese radi laznih obecanja o clanstvu u EU za jedno 20 god, Koliko clanica EU ne podrzavaju ovakve parade, i ne dozvoljavaju,ali u Srbiji MORAJU biti odrzane. P......EM se na EU i sve one na vlasti koji unistise Srbiju, opljackase,i samo se prica o pederluku,kao da je to najveci problem u Srbiji. Ti pederi,traze svoja prava,a mogli bi malo da se sete kako je EU bombardovala Srbiju i zatraze ugrozena prava Srba na KiM,osim sto misle samo na svoje dupe.
Subota 20.08.2011. 01:49
"Србија је сусед Европе, али Србија није Европа. Нека помогне Европи, ако хоће и може, али нека се не улева у Европу и не губи у Европи.За Европом смо се и ми повели. Због тога смо љуто пострадали. Да ли ћемо се опаметити? Да ли ћемо имати мудрости и храбрости да се вратимо са беспућа на прави пут пре Европе и мимо Европе? То је сад питање живота или смрти пред нама. Пођимо путем отаца наших, нећемо се преварити. Вратимо се правој вери, а одбацимо лажну науку, и нећемо се покајати. Будимо људи, а не мајмуни, и Бог ће нас примити за синове. Амин." СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ "КРОЗ ТАМНИЧКИ ПРОЗОР-ПОРУКЕ СРПСКОМ НАРОДУ ИЗ ЛОГОРА ДАХАУ " -написано још 1944. године!
Subota 20.08.2011. 02:55
Jebu se u bulju i trpaju karu usta svaka čast!Ko ovo podrži taj nije normalan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online