Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Sreda 17.08.2011.
21:22
Srna A

SAD: Što da ne pucaju na Srbe, kad je KiM nezavisno

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker rekao je u Prištini da je "Kosovo nezavisna i suverena država i da kao takva ima pravo da vladavinu zakona uvede na celoj teritoriji, uključujući i sever".

Riker je posle sastanka sa premijerom samoproklamovane republike Kosovo Hašimom Tačijem rekao da je Kosovo nezavisna i suverena država koja ima pravo da proširi svoju vlast na celoj teritoriji zemlje.

"Ovde je reč o vladavini zakona, a to je ključni i fundamentalni koncept ne samo ovde, već u celoj Evropi", rekao je Riker.

Pucanje na Srbe je vladavina prava: Filip Riker

Prema njegovim rečima, i posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper jasno je stavio do znanja da "ne može biti povratka na status kvo".

"Ono što je sada potrebno jeste povratak dijalogu i mi se radujemo povratku za pregovarački sto pod okriljem EU početkom septembra", rekao je Riker.

Riker je rekao da su mu Tači i ministri u kosovskoj vladi jasno predočili da su "opredeljeni za vladavinu zakona i dobrobit za sve građane Kosova".

"To je važno za ceo region", rekao je američki zvaničnik, ističući da uvođenje vladavine zakona na celoj teritoriji Kosova ima za cilj da se obezbedi "kvalitetniji i bezbedniji" život za sve ljude na Kosmetu, uključujući i sever.

Odgovarajući na pitanje novinara da li podrška SAD tome da Priština proširi vlast na sve delove zemlje može da se prevede kao "konkretna podrška Vašingtona akcijama kosovske vlade na severu", Riker je rekao da nije potrebno nikakvo prevođenje, jer je "Kosovo nezavisna i suverena zemlja i ima pravo da vladavinu zakona uvede širom zemlje".

Riker je naglasio da su granice u regionu određene i da se neće menjati, a da podela Kosova "nije opcija". Osim predstavnika administracije u Prištini, Riker će se tokom posete sastati i sa predstavnicima Eparhije raško-prizrenske u manastiru Gračanici, najavila je Ambasada SAD u Prištini.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.08.2011. 21:50
У њиховим филмовима они себе представљају онако какви би желели да буду,а то је:храбри,лепи,паметни,најјачи...Насиље са филмске траке преносе и у живот тако да не чуди такво размишљање о примени силе.Они познају само један закон-закон силе,о миру и разумевању различитости не желе да говоре.
Sreda 17.08.2011. 22:07
Otkako su isporučili generala Mladića i Hadžića, nema dana da žutim glodarima ne odvale po jednu iza ušiju. A onog malog debelog crvenog puzavca sa oficirskom sabljom još i provociraju da će mu pucati po kući. Do kraja će šareni sami da daju ostavke da ih "prijatelji" ne zajebavaju više, jer očito ih ne cene ama baš ni za ič.
Sreda 17.08.2011. 21:52
Kosovo je Srpsko i Srbi imaju pravo da pucaju na svakog okupatora jos od kako je puska usla u upotrebu. Srbi ce pucati na svakog ko se bude tako ponasao. Inace, Teksas i Kalifornija nisu Americko vlasnistvo i teritorija i imaju za razliku od Kosova pravo da odu iz USA. Aljaska ce se takodje vratiti u Rusiju kada dodje vreme
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online