Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 17.08.2011.
17:11
Beta A

''Sporazum se sprovodi teško, ali ide nekako''

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da se sporazum Beograda i Kfora sprovodi "teško", ali da to ne znači da se ne primenjuje.

Stefanović je rekao da zna da se kamioni nosivosti do 3,5 tone propuštaju selektivno preko administrativne linije i da Kfor zauzima i alternativne puteve na severu Kosova.

"Zavisno od smene na prelazima dolazi do povremenih iskakanja. Sporazum se teško sprovodi zato što nisu svi na nivou zadatka koji im je dao komandant Kfora, ali to ne znači da se ne primenjuje", rekao je on.

Dolazi do iskakanja: Borislav Stefanović

Stefanović je naveo da je upoznat sa problemima u primeni sporazuma, o kojima su ranije danas govorili predstavnici srpskih opština na severu Kosova.

"Ni u kom slučaju to ne bi trebalo predstavljati kao nešto jako loše i nešto što predstavlja kršenje sporazuma. Radimo sve vreme, zovemo komandanta Kfora i utičemo da se takve stvari ne ponavljaju, za šta imamo i uveravanja", rekao je on.

Stefanović će 2. septembra predvoditi tim Vlade Srbije na pregovorima sa prištinskom delegacijom u Briselu, što će biti prvi nastavak razgovora posle nedavnih incidenata na severu Kosova.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je ranije da se sporazum predstavnika Vlade Srbije i Kfora sprovodi "selektivno", misleći na otežan prolazak kamiona do 3,5 tone i Kforovu kontrolu alternativnih prelaza na severu Kosova.

I predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da Kfor ne poštuje sporazum koji je, kako je kazao, "ionako nepovoljan po srpski narod". On je kao dokaz za to naveo "gotovo hermetičko" zatvaranje administrativnih prelaza na severu Kosova.

I kosovski odbor DSS danas je optužio Kfor da ne poštuje sporazum sa predstavnicima Vlade Srbije, da stavlja u izolaciju Srbe na severu Kosova i da je čak na prelazima postavio natpis da komercijalna roba iz Srbije ne može da uđe na Kosovo.

Sreda 17.08.2011. 17:30
Neće Borko 2 septembra predvoditi delegaciju na razgovore nego ide da čuje od Kupera zadnju opomenu pred finalni sastanak u četvrtak 15 septembra. Može da se kladi u sladoled da će od 1 novembra biti kako je rekla Edita Tahiri, ili će Evropska Komisija 12 oktobra našu kandidaturu staviti u fasciklu sa Albanskom.Eto im EU bez alternative.
Sreda 17.08.2011. 17:51
Koja budala jos pada na pregovore,dok mu je zemlja pod okupacijom ,oruzije u sake picke,kakvi vise razgovori sa bilo kime,nepravdu satrti ,kao sto su Sv.Georgije,Sv.Dimitrije,Sv.Arhang.Gavril.Bez toga nema ni postovanja ni porodice,ko god misli da treba da cuti i da se pokoni nacistima neka umre na licu mesta. SRBIJA JE VECNA.!
Sreda 17.08.2011. 20:15
Ovaj je stvarno ili budala, ili iz petinih zila nastoji da sav srpski narod napravi budalama, u svakom slucaju jadni srpski interesi koje on bude branio i za koje bude pregovarao, a jos jadniji narod koji se u njih nada...Vec je vise i pticama na grani jasno da se svi "dogovori" pod "okriljem" EU vode ISKLJUCIVO zato da bi srpska vlast priznala Kosovo, a svi "sporazumi" se prave ISKLJUCIVO da bi ih postovali samo Srbi, a da druge strane ne obavezuju ni na sta...Normalna i logicna posljedica "miroljubive" politike i odbrane iskljucivo pogresnim "diplomatskim" sredstvima...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online