Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 16.08.2011.
17:26
Beta, Vestionline A

''Želimo mir, ali ne trpimo pogrom Srba''

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da Srbija treba da pošalje jasnu poruku međunarodnoj zajednici da želi mir, da neće ratovati, ali i da neće gledati pogrom svog naroda na Kosovu i Metohiji.

Dačić je novinarima u Palati Srbija kazao da takav scenario Srbija ne može da posmatra mirno i da to ne treba "nikome da padne na pamet" da uradi.

"Srbija treba da pošalje poruke Albancima da želi mir sa njima, da želi da završimo naš sadašnji konflikt i da nađemo neko rešenje, ali da ne provociraju Srbiju sakrivajući se iza velikog brata. Treba da pošalje Srbija poruku svom narodu koji živi na Kosovu, jer mi to njemu dugujemo", rekao je on.

Dužni smo Srbima na Kosmetu: Ivica Dačić

Prema njegovim rečima, Srbi na Kosovu i Metohiji očekuju od Srbije jasan stav kakvu budućnost mogu da očekuju i šta će Srbija uraditi u varijantama koje mogu biti nepovoljne.

Na pitanje kakav stav o Kosovu očekuje od nemačke kancelarke Angele Merkel koja treba da poseti Beograd 22. avgusta, Dačić je kazao da nije bitno samo šta će reći gošća već i kakav će biti stav srpske strane.

"Mislim da je potpuno jasno da niko ne treba da stavlja Srbiju u situaciju ili EU ili Kosovo. To nije u skladu ni sa jednim dogovorom koji je do sada (EU) ostvarila sa Srbijom, nije u skladu ni sa jednim načinom za rešavanje ove problematične situacije", rekao je on.

Prema njegovim rečima, niko ne treba da iskoristi položaj u kome je Srbija, koja čeka odluku o statusu kandidata za EU i dobijanje datuma početka pregovora sa Unijom.

Dačić je naveo da je rešenje u odnosu sa Kosovom u dijalogu.

"Dijalog je rešenje, treba tražiti rešenje, mislim da nikome nije u interesu da se ponovo zapali vatra na Balkanu. Isto tako Srbiji je cilj da bude članica Evropske unije, ali Srbija sigurno zbog toga nemože da trguje svojim nacionalnim i državnim interesima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, sa Prištinom je potrebno razgovarati o suštinskim temama.

"Pozivam da se što pre razgovara o suštinskim temama, a to je nalaženje nekog kompromisnog rešenja koje bi bilo trajno...Sve ovo ostalo je faktor nestabilnosti i faktor koji može zapaliti ponovo neku vatru na Balkanu", rekao je Dačić.

Imamo bitnijih stvari od upravnih odbora

Dačić  je kazao danas odnose u vladajućoj koaliciji kao "relativno stabilne sa
mestimičnim padavinama" i istakao da država sada ima mnogo važnijih
problema od članstva u upravnim odborima.

On je rekao da je SPS u koaliciji sa Demokratskom strankom, koja s druge strane ima druge stranke sa kojima je učestovala na izbornoj listi i sa kojima treba da rešava probleme.

Upitan o inicijativi Ujedinjenih regiona Srbije za ukidanje upravnih odbora u javnim preduzećima, Dačić je nabrojao niz gorućih problema koje Srbija ima i naveo da je taj predlog u drugom planu naročito zato što se zalaže da se za članstvo u upravnim odborima ne prima novčana naknada.

Izjasnite se o Paradi ponosa

Ministarstvo unutrašnjih poslova neće učestovati u održavanju najavljene gej parade dok se o tome ne izjasne Skupština grada Beograda, gradonačelnik Beograda, vlada i predsednik Srbije, izjavio je Dačić i poručio da neće dozvoliti da policajci budu ''glineni golubovi''.

"Zar treba 5.000 policajaca da krvari na ulici, a drugi posle da daju izjave da nije trebalo organizovati Gej paradu, odnosno Paradu ponosa", rekao je Dačić.

On je istakao da treba da postoji jedan dogovor iza koja bi stali svi i poručio da ta parada nije izborna kampanja i da on samo radi svoj posao, dok "drugi izmišljaju, dolaze im na pamet svakakve ideje koje mogu da budu korisne ili ne".

POVEZANE VESTI

Utorak 16.08.2011. 17:33
Dobro si rekao Albancima samo jos skini gace da oni udare pecat koji si im odobrio.Jbo vas vas kukavicluk bednici.Srbija je davno trebala poslati svoju vojsku i policiju na kiM da nije vas vazala.
Utorak 16.08.2011. 17:44
Srbija neće gledati mirno...Znamo, znamo...Samo ćete okrenuti glavu, kao i do sada.
Utorak 16.08.2011. 17:59
Glasači SPS dobro se sećaju tribina pred izbore 2008 godine i dernjave druga Dačića da su srpski generali heroji a ne zločinci za Hag i da ćemo Kosmet braniti oružjem ako treba. Sada je rukovodio u isporuci Mladića i Hadžića i učestvovao u prihvatanju rezolucije EU od 19 januara sa tačkom 7 da Srbija mora da rasformira svoje paralelene organe na srpskom Kosmetu. Više mu gluma ne pomaže, završio je poltičku karijeru kada Krkobabić povede svoje stado u ZES kod Tadića na pašu Evropskih fondova. Prođe 3 godine vlasti i slasti dok dlanom o dlan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online